HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Svärson övertar förvaltningen på Landsvägsgatan

Lysekil Vid årsskiftet tar Arkhammar Förvaltning över förvaltningen av Landsvägsgatan 1-7 i Lysekil. "Det är min svärsons bolag. Nu får familjen hjälpa till", säger Lars Lindqvist.

Hem & Hyra har berättat om situationen för de 35 hyresgästerna hos Lindqvists Fastigheter på Landsvägsgatan 1-7 i Lysekil. Om hur de klagat på fukt, mögel, kattbajs och nu senast en död råtta i källaren. Då problemen kvarstått har de nu tagit hjälp av såväl Hyresgästföreningen och kommunens miljö- och hälsoavdelning. 

Nu agerar hyresvärden Lars Lindqvist. I ett brev till hyresgästerna informerar han om att det från och med årsskiftet kommer att vara Arkhammar Förvaltning som står för förvaltningen av byggnaden. 

Läs ocksåRåttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär"

– Det är min svärsons bolag. Han håller på med fastigheter och kommer att få ta hand om de tekniska upphandlingarna. Nu får familjen hjälpa till, säger Lars Lindqvist. 

Lindqvist berättar att han under dagen varit i kontakt med kommunens miljöavdelning. Dels för att förhöra sig om vilka anmälningar om huset som kommit in dit och dels för att informera tjänstemännen om hans vidare planer. 

– Nu behövs en analys av vad som behöver göras. Sedan kommer Byggtjänst i Lysekil AB att få utföra jobbet, säger Lars Lindqvist. 

Läs ocksåSex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

När kan hyresgästerna räkna med att problemen i fastighetens källare är åtgärdade?

Det kan jag inte svara på. Det viktiga nu är att vi gör sakerna i rätt ordning. Inte att vi skyndar oss och gör kosmetiska förändringar på ytan. 

Läs också Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Stämdes för mögel i lägenhet – därför frias hyresgästen Brister på Stensiken skapar otrygghet - Maritha: "Har inte varit i källaren på tio år"
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.