Annons

Swenor Degerfors i konkurs

Örebro ​Swenor Degerfors är försatta i konkurs. Och Teentoft i Hasselfors kommer med största sannolikhet försättas i konkurs den här veckan.

I förra veckan beslutade tingsrätten i Karlstad att försätta Swenor Degerfors i konkurs. Det var Degerfors Energi som begärde bolaget i konkurs efter skulder på uppemot två miljoner kronor till energibolaget och Degerfors kommun.

Men som Hem & Hyra kunde visa i en längre granskande artikel av bolaget som publicerades i slutet av maj i år, är det inte bara Swenor Degerfors som har problem.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Swenor Degerfors ägs av det norska bolaget Swenor Eindom som har fastighetsbolag på ytterligare två orter i Örebro län: Hasselfors och Frövi.

I går kom ännu ett bevis för problemen inom bolaget. Swenor Eindom begär efter ett beslut på en extra bolagsstämma det egna dotterbolaget Teentoft i Hasselfors i konkurs.

Annons

Teentoft uppvisade ett resultat på minus 85 000 kronor i årsredovisningen för 2010.

Läs ocksåKrisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk kraschHyreshus till salu

Dotterbolaget i Frövi, Lindesberg Fastigheter, hade 2009 ett underskott på 42 000 kronor. Men där har ännu ingen konkursansökan kommit in.

I Degerfors blev hyresgästerna utan varmvatten i slutet av maj efter att hyresvärden inte betalat sina räkningar för fjärrvärmen. Samtidigt var även LindeEnergi på god väg att  stänga av elen för bolagets hyresgäster i Frövi.

Annons

Jens Isemo som är VD på LindeEnergi sa då till Hem & Hyra:

Läs ocksåHär har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”Hyreshus i Överum.
– Vi är fortsatt oroliga för den här kundens betalningsförmåga.
 
Swenor Degerfors är sedan början av juni satt under tvångsförvaltning efter att HSB i Kristinehamn ställt upp som förvaltare.
 
Konkursförvaltaren har utsett HSB i Kristinehamn att fortsätta sköta fastigheterna och hjälpa hyresgästerna i Degerfors.

Läs också Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.