HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tände stearinljus i trapphuset – nu ryker hyreskontraktet

Malmö Hyresgästen är hotfull mot grannarna och spottar efter barnen i huset. Grannarna uppskattar inte att hon tänder gravljus utanför deras dörrar. Nu åker hon ut.
Foto: Pixabay/Gry Ellebjerg

Hyresgästen har varnats flera gånger och fått en chans att bättra sig, men problemen har ändå fortsätt i hyreshuset på Seved. Grannarna berättar att de upplever henne som skrämmande och hotfull. Hon har spottat efter barnen i huset och skrikit könsord.

Den första varningen kom i höstas men när inget blev bättre sades hyresgästen upp. Hon fick ytterligare några månader på sig men det hjälpte inte, menade värden och kvinnans grannar. Hyresgästens vana att ställa levande ljus i trapphuset har oroat grannarna och hyresvärden har påtalat brandrisken. Kvinnan har bland annat placerat gravljus utanför grannarnas dörrar.

Läs ocksåLät sonen bo själv i lägenheten – köpte villa strax intillHyresnämnden tror inte på kvinnans förklaringar till varför hennes vuxne son bodde själv i lägenheten.

Eftersom kvinnan inte ville flytta har hyresnämnden avgjort fallet. Kvinnan dök aldrig upp på förhandlingen i nämnden så hon har inte fått möjlighet att bemöta hyresvärdens uppgifter. Hyresvärden berättade om hög musik, högljudda bråk, klotter både på insidan och utsidan av lägenheten. Bland annat har det stått ”help us please” på ett fönster vilket upplevts som obehagligt av andra boende och folk som passerat förbi huset. Enligt hyresnämndens beslut ska kvinnan flytta omedelbart.

Läs också Tog ut ockerhyra – försvarar sig med kylskåp Lägenheten totalförstörd av kattkiss – hyresgäster ska betala en kvarts miljon Översvämning väckte värdens misstankar – får inte vräka hyresgästen Likmaskar i köket – mardrömsgranne i studentkorridor tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.