HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tårtkalas för bevarade hyresrätter

Sundbyberg Hyresrätterna vid Rissne centrum blir kvar i bostadsbolaget Förvaltarens bestånd. I lördags firade Vänsterpartiet med tårta.
Vänsterpartiet firade med specialbeställd tårta.
Foto: Jesper Wiklund
Vänsterpartiet firade med specialbeställd tårta.

– Det blev ett väldigt trevligt tårtkalas. Det kom ett tjugotal personer, flera som vi inte träffat förut. Många är oroliga både för hur boendet utvecklas generellt i Sundbyberg, men också för egen räkning, säger Jesper Wiklund (V), oppositionsråd

Flera centrum i Sundbyberg ska säljas av kommunen, bland annat i Hallonbergen och Ör. Nu har Vänsterpartiet gjort upp med den grön-blå politiska majoriteten i kommunen att inga bostäder säljs tillsammans med Rissne centrum.

Läs ocksåLaura Purdy från USA har dåliga erfarenheter av fri hyressättning

– Det fanns planer på att sälja 200 hyresrätter till en privat hyresvärd. Vi lovade att inte fördröja förslaget genom att yrka återremiss i fullmäktige, mot att lägenheterna blir kvar, berättar Jesper Wiklund.

Annons

När hyreshus säljs ska eventuella bostadsrättsföreningar ha första tjing. I Rissne finns bostadsrättsföreningar bildade i flera av husen.

– Vi har inte slutat vara kritiska till försäljningar av centrum, vi vill ha kvar Rissne och Hallonbergen i kommunal ägo. Särskilt eftersom det finns fritidsgårdar, bibliotek, vårdcentraler, matbutiker och annan viktig verksamhet där, säger Jesper Wiklund och fortsätter.

Annons
Läs också(V) tar strid mot försäljning av Alingsåshems lägenheter

– Nu räddas i alla fall lägenheterna, även om det finns risk – eller möjlighet, beroende på hur man ser det – att de ombildas. Men då är det upp till de boende.

Läs också Vänsterpartiet kräver hyresstopp vid konceptrenoveringar (V)ill att försörjningsstöd täcker avgift i Hyresgästföreningen Förvaltaren höjer hyran med 1,6 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.