Annons

Tierpsbyggens försäljning i Västland skjuts upp till nästa år

Tierp Tierpsbyggen planerade att sälja samtliga sina lägenheter i byn Västland i våras, men affären har dragit ut på tiden. Nu räknar bolaget med att lägga ut husen till försäljning under första halvåret 2020.
Foto: Monika Steczkó
Försäljningen av Tierpsbyggens hus i Västland dröjer.

Som Hem & Hyra tidigare tidigare har berättat handlar det om elva lägenheter i parhus, som Tierpsbyggen vill sälja. Tanken från det kommunala bolagets sida är dels att få in pengar till nybyggen, dels att underlätta skötseln, eftersom det handlar om få lägenheter på långt geografiskt avstånd från det övriga bostadsbeståndet.

— Det var meningen att vi skulle ha sålt lägenheterna i år, men vi kom tillsammans med mäklaren fram till att vi ville göra vissa åtgärder innan vi lägger ut dem till försäljning, för att kunna få ett bättre pris, säger Roger Kjettselberg, vd för Tierpsbyggen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han berättar att det bland annat handlar om att en av lägenheterna är i kraftigt behov av renovering invändigt.

I maj tillträdde en ny styrelse för Tierpsbyggen, med ny politisk majoritet. Den nya styrelsen har ännu i klargjort sin syn på om bolaget ska sälja fler lägenhetshus i framtiden.

Annons
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.