HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tony paddlar från Venedig till Värmdö

Värmdö Tony Mörman ska paddla kajak från Venedig och hem för välgörande ändamål. Men det är inte anledning nog att få hyra ut lägenheten i andra hand, tycker Värmdö bostäder.
Foto: Roger Rosenlund
Tony Mörman vid kajaken som ska ta honom från Venedig och hem igen.

Hur kom du på att göra den här resan?

– Ja, jag satt där och fyllde 70 år och tänkte att nu är det dags att ta en långsemester. Jag fick höra om andra som gjort saker för att samla in pengar till cancerfonden och då tänkte jag att jag också ska göra det.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

– Det borde ju dra in en del pengar för det tar ett tag.

Du är 70 år, men du känner dig pigg?

– Ja, jag känner mig inte gammal. Men jag tänker att jag måste göra det här nu så länge jag känner att jag kan. Jag fick en stroke för 4-5 år sedan och då fick man sig en tankeställare.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

Har du paddlat mycket?

– Förr, men inte så mycket på senare tid.

Är det inte en farlig resa?

Läs ocksåEfter Hem & Hyras granskning: Ministern lovar ändra lagenDet ska bli lättare för den som betalar ockerhyra i en bostadsrätt eller villa att kräva tillbaka sina pengar. Det vill justitieminister Morgan Johansson. Han vill också stärka besittningsskyddet för dessa andrahandshyresgäster, så att det blir svårare att bli uppsagd.

– Nja. Det lär väl bli lite vågor, stormar och skit. Man kan inte paddla för nära kusten, säger han.

Resan går så småningom att följa på https://www.instagram.com/aventyr1medtony/ och inleds efter båtmässan som har öppet mellan 6-14 februari.

Först återstår dock en förhandling med Värmdö Bostäder att hyra ut lägenheten i andra hand. Hittills har de sagt nej med hänvisning till att han då inte har behov av lägenheten och bör säga upp kontraktet. Bostaden kostar 50 000 för sju månader och det är pengar Tony istället skulle vilja ha som reskassa.

Värmdö Bostäder kommenterar inga enskilda fall. Tony Mörman har tagit hjälp av Hyresgästföreningen i ärendet.

Läs också Andrahandsuthyrning en miljardindustri – svenskarna drog in 2,6 miljarder i fjol Svårt för Skatteverket att kolla fusket: "Överhyrorna ser vi inte"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.