Annons

Trängre på Morkullevägen

Umeå Umeå kommun tittar på möjligheten att förtäta 60-talsbebyggelsen på Mariehem. Förhoppningen är att få plats med åtminstone 140 lägenheter till vid Morkullevägen.

Byggnadsnämnden i Umeå beslutade i veckan att inleda planeringsarbetet för en förtätning av bebyggelsen vid Morkullevägen i Mariehem. Nämnden konstaterar att det rör sig om fastigheter från 60-talet och att det är mycket grönytor i området. I planarbetet är det därför viktigt att hänsyn tas till befintlig bebyggelse.

Förhoppningenär i alla fall att få plats med 140 lägenheter till i området. Tanken är att det i så fall ska vara mindre storlekar, vilket det är brist på i Umeå.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Positivt med ett stort tillskott av mindre lägenheter. Om det ryms så mycket som det är skissat på i ansökan får vi se, men det finns en hel del plats att förtäta på, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

Annons
Läs också Uppstickaren Unobo gapar efter mycket i Norrland Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset Hyresförhandlingarna i Umeå har strandat Hyreschock hos Rikshem i Umeå efter planerade renoveringar Norrland på Noliamässan i Umeå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.