HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Trängre på Morkullevägen

Umeå Umeå kommun tittar på möjligheten att förtäta 60-talsbebyggelsen på Mariehem. Förhoppningen är att få plats med åtminstone 140 lägenheter till vid Morkullevägen.

Byggnadsnämnden i Umeå beslutade i veckan att inleda planeringsarbetet för en förtätning av bebyggelsen vid Morkullevägen i Mariehem. Nämnden konstaterar att det rör sig om fastigheter från 60-talet och att det är mycket grönytor i området. I planarbetet är det därför viktigt att hänsyn tas till befintlig bebyggelse.

Förhoppningenär i alla fall att få plats med 140 lägenheter till i området. Tanken är att det i så fall ska vara mindre storlekar, vilket det är brist på i Umeå.

Annons
Läs ocksåUppstickaren Unobo gapar efter mycket i Norrland

– Positivt med ett stort tillskott av mindre lägenheter. Om det ryms så mycket som det är skissat på i ansökan får vi se, men det finns en hel del plats att förtäta på, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

Annons
Läs också Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset Hyresförhandlingarna i Umeå har strandat Hyreschock hos Rikshem i Umeå efter planerade renoveringar Norrland på Noliamässan i Umeå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.