Annons

Treårigt avtal med Ekerö Bostäder

Ekerö Hyran i Ekerö Bostäder höjs med mindre två procent per år de närmaste tre åren. Dessutom kräver Hyresgästföreningen att kommunen betalar för de markarbeten som gjorts i Gustavalund.

För att sätta tryck bakom kravet uppmanar Hyresgästföreningen de boende att underteckna skrivelser om detta. De ska sedan överlämnas till kommunen i början av nästa år.

– Det är inte hyresgästerna som ska behöva betala för de åtgärder som gjorts, säger Maria Palm, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Överenskommelsen med Ekerö Bostäder innebär att hyrorna för de 850 lägenheterna höjs med 1,7 procent från den 1 januari nästa år, med 1,9 procent år 2009 och med 1,9 procent år 2010. För den som i dag har en hyra på 5 000 kronor i månaden innebär höjningen för 2008 ytterligare 85 kronor i månaden.

Uppgörelsen innebär också att bolaget ska byta ut de gamla elpannorna mot nya, effektivare på Ploglandsvägen, Söderströms väg och Hovgården

Annons
Läs också Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Trodde lägenheten var uppsagd – tvingas betala 53 000 kronor Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta Hyreshöjning 2022: Så mycket vill värdarna höja din hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.