HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Trelleborgshem kan komma att sälja fastigheter

Trelleborg Fler bostäder behöver byggas i Trelleborg. För att lösa finansieringsfrågan tittar Trelleborgshem på olika alternativ. Att sälja delar av beståndet är en möjlighet.
Trelleborgshem vill bygga nytt. Bostadsbolaget överväger olika finansieringslösningar.
Foto: Creative Army Ab & Hem & Hyra
Trelleborgshem vill bygga nytt. Bostadsbolaget överväger olika finansieringslösningar.

Kommunala Trelleborgshem har vänt sig till kommunens politiker med en förhoppning om att få till en ökad borgensram. Det hela handlar om att få loss resurser till kommande investeringar.
– Under 2017 färdigställer vi produktionen av 133 lägenheter på Sockerbrukstomten. Vi färdigställer också de sista 10 platserna på det särskilda boendet Borgvallen med totalt 62 boendeplatser. Efter sommaren kommer vi också igång med produktionen av ca 100 lägenheter i kvarteret Sparven, säger Pia Jönsson vd för Trelleborgshem.

Pia Jönsson förklarar att det finns flera möjliga finansieringslösningar. Dels handlar det om att ta lån med kommunal borgen som säkerhet, men också att pantsätta fastigheter. Att sälja delar av beståndet är också en möjlig lösning som bostadsbolaget överväger. Vilka hyresfastigheter som kan komma att säljas, kan Pia Jönsson inte svara på i dagsläget.
– Det finns idag inte något konkret beslut om vilka fastigheter som ska avyttras. Detta kommer att tas i särskilt beslut när det blir aktuellt, säger Pia Jönsson.

Annons
Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.
Annons
Läs också Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.