Annons

Trelleborgshem kan komma att sälja fastigheter

Trelleborg Fler bostäder behöver byggas i Trelleborg. För att lösa finansieringsfrågan tittar Trelleborgshem på olika alternativ. Att sälja delar av beståndet är en möjlighet.
Trelleborgshem vill bygga nytt. Bostadsbolaget överväger olika finansieringslösningar.
Foto: Creative Army Ab & Hem & Hyra
Trelleborgshem vill bygga nytt. Bostadsbolaget överväger olika finansieringslösningar.

Kommunala Trelleborgshem har vänt sig till kommunens politiker med en förhoppning om att få till en ökad borgensram. Det hela handlar om att få loss resurser till kommande investeringar.
– Under 2017 färdigställer vi produktionen av 133 lägenheter på Sockerbrukstomten. Vi färdigställer också de sista 10 platserna på det särskilda boendet Borgvallen med totalt 62 boendeplatser. Efter sommaren kommer vi också igång med produktionen av ca 100 lägenheter i kvarteret Sparven, säger Pia Jönsson vd för Trelleborgshem.

Pia Jönsson förklarar att det finns flera möjliga finansieringslösningar. Dels handlar det om att ta lån med kommunal borgen som säkerhet, men också att pantsätta fastigheter. Att sälja delar av beståndet är också en möjlig lösning som bostadsbolaget överväger. Vilka hyresfastigheter som kan komma att säljas, kan Pia Jönsson inte svara på i dagsläget.
– Det finns idag inte något konkret beslut om vilka fastigheter som ska avyttras. Detta kommer att tas i särskilt beslut när det blir aktuellt, säger Pia Jönsson.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.