Annons

Trelleborgshem riktar miljonkrav mot Arbetsförmedlingen

Trelleborg Trelleborgshem kräver 2,8 miljoner kronor i ersättning för att Arbetsförmedlingen drog sig ur flytten till kvarteret Sjöjungfrun på Västergatan i Trelleborg.

Det var 2010 som Trelleborgshem skickade in en bygglovsansökan för kvarteret Sjöjungfrun, mitt emot Trelleborgshems kontor på Västergatan. Arbetsförmedlingen som behövde större lokaler visade tidigt intresse och kom överens med Trelleborgshem om att hyra hela första och en del av andra våningen i det planerade nybygget. Resten av ytan skulle vara lägenheter.

Trelleborgshem satte igång med projekteringen men bygget blev försenat. Förseningen gjorde att Arbetsförmedlingen för ett år sedan tröttnade och drog sig ur projektet. Nu kräver Trelleborgshem Arbetsförmedlingen på ersättning. Det kommunala bostadsbolaget menar att man lagt ner runt 2,8 miljoner kronor på att förbereda för Arbetsförmedlingens inflyttning.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det antalet kvadratmeter som Arbetsförmedlingen ville ha påverkade hela huset. Vi fick även rita om lägenheterna, säger vd Kent Jönsson till tidningen Trelleborgs Allehanda.

Arbetsförmedlingen har bestridit fakturan som Trelleborgshem skickat.

Annons
Läs också Kommunal värd blev privat: Därför betalar Ganimete 25 procent högre hyra än grannen Birgit Ny ägare till 800 allmännyttiga lägenheter i Trelleborg Till salu: 800 av allmännyttans lägenheter Beslut: Upp till 1 000 av Trelleborghems lägenheter säljs Trelleborgshem varnar för försäljning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.