Annons

Trelleborgshem sätter av tolv lägenheter

Trelleborg Trelleborgshem har tecknat ett nytt samarbetsavtal med socialen. Varje år ska bostadsbolaget erbjuda tolv lägenheter till personer som har det svårt att själv få ett hyreskontrakt.

Till en början ska socialförvaltningen stå för bostadskontraktet och hyra ut bostaden i andra hand. Efter 18 månaders boende utan klagomål ska hyresgästerna få ta över kontraktet till lägenheten.

– Vi har satt tiden till 18 månader eftersom det är den tid det normalt tar att få en lägenhet hos Trelleborgshem. Ingen ska gå före i kön, säger Sara Åhlander, tillförordnad förvaltningschef på socialförvaltningen, till tidningen Trelleborgs Allehanda.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Tidigare har det inte funnits något avtal med det kommunala bostadsbolaget utan samarbetet har byggt på personliga relationer, uppger hon.

Annons

Enligt det nya avtalet ska lägenheterna spridas jämt över Trelleborg.

 

Annons
Läs ocksåKommunal värd blev privat: Därför betalar Ganimete 25 procent högre hyra än grannen BirgitGanimete betalar 25 procent mer i hyra än grannen Birgit.
Läs också Paula blev vräkt vid 79 Ny ägare till 800 allmännyttiga lägenheter i Trelleborg Till salu: 800 av allmännyttans lägenheter Beslut: Upp till 1 000 av Trelleborghems lägenheter säljs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.