HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Trenden vände i Region Mitt

Dalarna Efter flera år av medlemstapp, vände trenden i Region Mitt under 2016. Nu är ni nästan 200 fler medlemmar än året innan. Region Aros-Gävle låg i det närmaste still.

Hyresgästföreningen region Mitt ökade sitt medlemsantal med 197 personer till totalt 63 218 medlemmar. En blygsam ökning kan tyckas. Men då regionen under flera år tappat medlemmar, ger det hopp om framtiden.

– Man kan tycka att det inte är så många, men det betyder väldigt mycket att bryta trenden. Vi har backat i medlemsantal under flera år och 2015 var ett riktigt katastrof-år. Vi har aldrig någonsin varit med om ett så dåligt år och vill aldrig uppleva det igen – eftersom flera av våra medlemsrekryterare råkade bli sjuka samtidigt, säger Roland Piepenburg som är enhetschef för medlemsutvecklingen i region Mitt.

Läs ocksåSex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Trots att några medlemsrekryterare var sjukskrivna även under 2016, lyckades man värva in fler medlemmar. Dessutom valde fler än någonsin att stanna kvar som medlemmar. Bara jämfört med år 2015 var det närmare 1000 färre som gick ur.

Annons

– Det är svårt att peka på exakt vad som styr medlemssiffrorna förutom att vi kan se att vi får in färre när våra duktiga medlemsrekryterare varit sjukskrivna. Men jag vill ändå säga att jag tror att fler stannar kvar för att vi har en bra verksamhet. Rekryterarna som blir något av föreningens öra utåt, säger att det är allt mer sällan som de möter tidigare medlemmar som är kritiska för att vi inte kunnat hjälpa dem. Det är klart att de fortfarande finns, men de är färre nu. De flesta upplever att de fått bra hjälp från oss och sådant sprider sig, säger han

I de fyra län som utgör region Mitt – alltså Sörmland, Dalarna, Värmland och Örebro län – har den största ökningen skett i Sörmland följt av Dalarna. I Örebro och Värmland tappar föreningen medlemmar då rekryterare varit sjukskrivna.

Annons
Läs ocksåMonika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade ingetEn kvinna och en man som står på varsin sida om en stor skylt med Kopparstadens logga på.

I region Aros-Gävle som består av länen Västmanland, Uppsala och Gävleborg låg man i det närmaste still. Man tappade elva medlemmar och gick från 42 024 till 42 013 medlemmar.

Läs också 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan Historiskt medlemstapp för Hyresgästföreningen – men optimismen spirar Så påverkade pandemin medlemsantalet i Mellansverige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.