Annons

Trippelhyresgäst överklagade förgäves

Göteborg Hyresnämnden gav värden rätt att häva kontraktet för en göteborgare som hyrde tre lägenheter samtidigt. Mannen överklagade, men inte heller Svea hovrätt tror på hans förklaringar.
Foto: Gry Ellebjerg
Vattenläckan var droppen som avslöjade den otillåtna uthyrningen. Nu riskerar förstahandshyresgästen förlora kontraktet.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om göteborgaren som gick förlorande från en prövning i hyresnämnden. Han hade då kontrakt på tre hyreslägenheter i Göteborg. Skälet: han låg i skilsmässa och ville ge sin fru flera lägenheter att välja på.

När en av värdarna började ifrågasätta behovet av tre bostäder boenden sa hyresgästen upp lägenheten i Kortedala. Han var då skriven i Frölunda tillsammans med fru och barn. Den tredje bostaden, en trea i Biskopsgården, skrev han sig på först efter prövningen i hyresnämnden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden i Biskopsgården ansåg inte att mannen hade behov av lägenheten och sa upp kontraktet och fick rätt i hyresnämnden.

Hyresgästen överklagade. När Svea hovrätt tog upp frågan förklarade mannen att han vistas och sover över i Frölunda regelbundet för att umgås med sina barn. Men han bor permanent i Biskopsgården. En begäran om äktenskapsskillnad har skickats in till tingsrätten.

Annons

Men enligt hyresvärden har paret inte begärt att skilsmässan ska fullföljas efter att betänketiden löpt ut. Att mannen nu är folkbokförd i Biskopsgården är bara ett försök att hamna i ett bättre läge när frågan prövas rättsligt.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Svea hovrätt håller med om att det finns fog för den misstanken. Enligt hovrätten har mannen inte lyckats lägga fram något som stöder att han skilt sig och flyttat från familjen i Frölunda.

Hyresgästen måste lämna trean i Biskopsgården, men får uppskov med flytten till 31 augusti.

Annons

Hovrättens beslut går inte att överklaga.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.