HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Trippelhyresgäst överklagade förgäves

Göteborg Hyresnämnden gav värden rätt att häva kontraktet för en göteborgare som hyrde tre lägenheter samtidigt. Mannen överklagade, men inte heller Svea hovrätt tror på hans förklaringar.
Foto: Gry Ellebjerg
Vattenläckan var droppen som avslöjade den otillåtna uthyrningen. Nu riskerar förstahandshyresgästen förlora kontraktet.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om göteborgaren som gick förlorande från en prövning i hyresnämnden. Han hade då kontrakt på tre hyreslägenheter i Göteborg. Skälet: han låg i skilsmässa och ville ge sin fru flera lägenheter att välja på.

När en av värdarna började ifrågasätta behovet av tre bostäder boenden sa hyresgästen upp lägenheten i Kortedala. Han var då skriven i Frölunda tillsammans med fru och barn. Den tredje bostaden, en trea i Biskopsgården, skrev han sig på först efter prövningen i hyresnämnden.

Läs ocksåProtesterna hjälpte inte: Ludvikahem säljer 147 lägenheter

Hyresvärden i Biskopsgården ansåg inte att mannen hade behov av lägenheten och sa upp kontraktet och fick rätt i hyresnämnden.

Hyresgästen överklagade. När Svea hovrätt tog upp frågan förklarade mannen att han vistas och sover över i Frölunda regelbundet för att umgås med sina barn. Men han bor permanent i Biskopsgården. En begäran om äktenskapsskillnad har skickats in till tingsrätten.

Men enligt hyresvärden har paret inte begärt att skilsmässan ska fullföljas efter att betänketiden löpt ut. Att mannen nu är folkbokförd i Biskopsgården är bara ett försök att hamna i ett bättre läge när frågan prövas rättsligt.

Läs ocksåBlåste folk med hyreserbjudande - åker ur sin lägenhet för gott

Svea hovrätt håller med om att det finns fog för den misstanken. Enligt hovrätten har mannen inte lyckats lägga fram något som stöder att han skilt sig och flyttat från familjen i Frölunda.

Hyresgästen måste lämna trean i Biskopsgården, men får uppskov med flytten till 31 augusti.

Hovrättens beslut går inte att överklaga.

Läs ocksåIsabella krigar mot mullvadar – hyresvärden vägrar hjälpa
Läs också Ett lyft för Sandvikens bomarknad Lättare få anstånd med hyran i coronatider

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.