HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Trobo får kritik

Trosa ​- Trobo har inte följt de boinflytanderegler som finns. Det finns inget skriftligt godkännande från hyresgästerna och det är en stor brist. Det säger Anders Kvist, som har förhandlat för hyresgästerna räkning i ärendet Tumlaren.

​I Jordabalkens 12 kapitel och 18 paragraf står det att hyresgäster i förhand måste godkänna åtgärder som antingen höjer standarden på lägenheterna eller innebär en ”inte oväsentlig ändring” av lägenheterna eller de gemensamma delarna av fastigheten. Det är det som kallas boinflytande och det är där Anders Kvist menar att det har brustit i kvarteret Tumlaren i Trosa.

Annons
– Det är ingen tvekan om att de boende har haft mycket obehag sedan branden förra året, det har säkert varit jättejobbigt för många. Men de boende får också någonting som de vill ha. Nu blir huset brandsäkert på ett sätt som det inte var förut, påpekar Anders Kvist.
Men när det gäller inflytande har Trobo misslyckats. Hyresgästerna har fått flera motstridiga besked, överenskommelser har brutits och det saknas helt skriftliga godkännanden från dem som bor i huset.
– De närmaste åren kommer massvis av husen från miljonprogrammets dagar att behöva renoveras. Då kommer det att bli ännu viktigare att hyresvärdarna är medvetna om vad boinflytande innebär och att hyresgästerna känner till sina rättigheter, säger Anders Kvist.

Annons
Läs också Skulle mata mammas fiskar – tvingas betala 100 000 kronor för nedbränt kök Glömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljon Hyresgäst laddade batteri till elcykel i lägenhet – anklagas för brandskador på 250 000 kronor Matlagningen fick katastrofala följder – hyresgäst krävs på två och en halv miljon kronor Grillade mat i vardagsrummet – nu river värden hyreskontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.