HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Cecilia Högberg slutar som vd för Trobo

Södermanland Trobos vd Cecilia Högberg slutar den 16 april efter bara två år på posten. Vem som blir hennes efterträdare förväntas bli klart under torsdagen.
Foto: Trobo
Cecilia Högberg slutar som vd för Trobo och går i stället till HSB Södertälje.

Cecilia Högberg har haft en delad tjänat som produktionschef i Trosa kommun och vd för det kommunala bostadsbolaget Trosabygdens bostäder, Trobo. Den 16 april börjar hon jobba i uppväxtkommunen Södertälje som vd för HSB Södertälje. Hon får inte bara närmare till jobbet från Nykvarn där hon bor, utan får också jobba renodlat med det hon brinner för mest av allt – bostäder.

– Och sedan blir det ett spännande inslag med bostadsrättsföreningar, det har jag inte jobbat med förut.

Läs ocksåHon är HFAB:s nya vd i Halmstad

Vad tar du med dig från jobbet som vd för Trobo?

– Jag har fått en tydlig signal från hyresgästerna om värdet av personliga kontakter, att man känner igen medarbetare ute i bostadsområdena, man vet vem som klipper gräset. Sådant har större värde än man kan tro. Det tar jag med mig.

Vem som efterträder Cecilia Högberg på vd-posten är ännu oklart, men under torsdagens styrelsemöte väntas styrelsen presentera en kandidat.

Läs ocksåHFAB:s vd går till MKB i Malmö

Cecilia Högberg har varit högsta chef för Trobo sedan 2016 då hon efterträdde Lennart Ekerbring som gick i pension.

Läs också HFAB:s nye ordförande: Det är snabba puckar nu Vd och hela styrelsen får gå i Halmstad Höga krav på ny vd till Östersundshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.