Annons

Två åtgärdsförelägganden mot värd i Landskrona

Landskrona Hål i väggen, obefintlig ventilation och råttor i källaren är bara några av bristerna i hyreshuset i Landskrona. Hyresnämnden har beslutat om två åtgärdsförelägganden mot värden.

Kampen för hyresgästerna i Landskrona, liksom listan på brister i deras hem, är lång. Hyresvärden Lars-Erik Persson har visserligen åtgärdat några av felen i fastigheten på Timmermansgatan i Lanskrona men mycket arbete återstår.

Enligt hyresnämnden har hyresvärden fram till den 1 juni på sig att bland annat se till att det finns fungerande ventilation i fastigheten samt att sanera källaren från råttor. Han ska även laga ett hål i en vägg, ersätta en saknad kökslucka, slipa golv och måla köksluckor. Ett av åtgärdsföreläggandena är förenat med ett vite på 25 000 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden, Lars-Erik Persson är en kändis i sammanhanget och har misskött flera lägenheter i Landskrona och Göteborg. Tidigare i år beslutade Mark- och miljödomstolen i Växjö att en annan av hans fastigheter i Landskrona, skandalhuset på S:t Olovsgatan, ska tvångsinlösas.

Hyresvärden har fram till den 10 mars på sig att överklaga hyresnämndens dom.

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.