HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Två åtgärdsförelägganden mot värd i Landskrona

Landskrona Hål i väggen, obefintlig ventilation och råttor i källaren är bara några av bristerna i hyreshuset i Landskrona. Hyresnämnden har beslutat om två åtgärdsförelägganden mot värden.

Kampen för hyresgästerna i Landskrona, liksom listan på brister i deras hem, är lång. Hyresvärden Lars-Erik Persson har visserligen åtgärdat några av felen i fastigheten på Timmermansgatan i Lanskrona men mycket arbete återstår.

Enligt hyresnämnden har hyresvärden fram till den 1 juni på sig att bland annat se till att det finns fungerande ventilation i fastigheten samt att sanera källaren från råttor. Han ska även laga ett hål i en vägg, ersätta en saknad kökslucka, slipa golv och måla köksluckor. Ett av åtgärdsföreläggandena är förenat med ett vite på 25 000 kronor.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

Hyresvärden, Lars-Erik Persson är en kändis i sammanhanget och har misskött flera lägenheter i Landskrona och Göteborg. Tidigare i år beslutade Mark- och miljödomstolen i Växjö att en annan av hans fastigheter i Landskrona, skandalhuset på S:t Olovsgatan, ska tvångsinlösas.

Hyresvärden har fram till den 10 mars på sig att överklaga hyresnämndens dom.

Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.