Annons

Två åtgärdsförelägganden mot värd i Landskrona

Landskrona Hål i väggen, obefintlig ventilation och råttor i källaren är bara några av bristerna i hyreshuset i Landskrona. Hyresnämnden har beslutat om två åtgärdsförelägganden mot värden.

Kampen för hyresgästerna i Landskrona, liksom listan på brister i deras hem, är lång. Hyresvärden Lars-Erik Persson har visserligen åtgärdat några av felen i fastigheten på Timmermansgatan i Lanskrona men mycket arbete återstår.

Enligt hyresnämnden har hyresvärden fram till den 1 juni på sig att bland annat se till att det finns fungerande ventilation i fastigheten samt att sanera källaren från råttor. Han ska även laga ett hål i en vägg, ersätta en saknad kökslucka, slipa golv och måla köksluckor. Ett av åtgärdsföreläggandena är förenat med ett vite på 25 000 kronor.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresvärden, Lars-Erik Persson är en kändis i sammanhanget och har misskött flera lägenheter i Landskrona och Göteborg. Tidigare i år beslutade Mark- och miljödomstolen i Växjö att en annan av hans fastigheter i Landskrona, skandalhuset på S:t Olovsgatan, ska tvångsinlösas.

Hyresvärden har fram till den 10 mars på sig att överklaga hyresnämndens dom.

Annons
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.