Annons

Två månader utan vatten och avlopp

Täby Inget vatten och avlopp i lägenheten under två månader. Det är den verklighet som väntar de drygt 300 hyresgästerna på Fregattvägen 2-10 i Täby. På måndag börjar nämligen stambytet i det första av de fem punkthusen.- Vi förstår inte varför stambytet ska behöva ta så lång tid som 7-9 veckor, säger ordföranden i den lokala hyresgästföreningen, Leif Björklund, som själv bor på Fregattvägen 10.

För att få klarhet i det och i vissa andra frågor ska han och hyresgästerna i det första av de fem husen därför ha ett möte på måndag kväll med den entreprenör som ska göra stambytet och med förvaltaren.

Stambytet sker etappvis i huset och under tiden är berörda hyresgäster hänvisade till de sex kombinerade dusch- och toalettutrymmena som ställts i ordning i källaren. Periodvis kommer därför de boende från ett 30-tal lägenheter att samsas om dessa duschar och toaletter.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Hyresgästerna får däremot tillgång till rinnande kallt vatten ute i trapphuset. Ledningar dras upp genom de stängda sopnedkasten. Ännu är det inte helt klart om det även går att få varmvatten draget samma väg.

Annons

– Det hoppas vi verkligen, annars måste man värma vatten på spisen och det stökar till det ännu mer, säger Leif Björklund.

Klart är däremot att hyran sänks kraftigt under ombyggnadstiden. Detta efter förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och fastighetsägaren Diligentia.

Läs ocksåOklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kranKvinna vid ett handfatet. Hon har ena handen på vredet, den andra under kranen för att känna på vattnet.

– Vi fick igenom vårt krav, säger Peter Svanberg, förhandlare på Hyresgästföreningen i Stockholm.

Annons

– Ja, hyressänkningen blev mer än dubbelt så stor som den bolaget erbjudit tidigare, så där är vi mycket nöjda, konstaterar Leif Björklund. Stambytet i de fem punkthusen beräknas pågå under sammanlagt två års tid.

Läs också Försvunnen värd riskerar höga viten: "Tämligen akut ärende" Hyresvärden försvann – hyresgäster lämnas utan värme och varmvatten Felaktiga rör orsakade stor vattenskada – kan hända i andra hus i Sverige Utan varmvatten i sju veckor – så har Roger och sambon klarat sig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.