Annons

Tvåårigt avtal i Färgelanda

Färgelanda 0,8 procent i år och ingen höjning alls nästa år. Så ser tvåårsuppgörelsen ut, som Valbohem i Färgelanda tecknat med Hyresgästföreningen.

– Vi ville få till en tvåårig uppgörelse. På det viset kunde vi få till en höjning i år och samtidigt tala om för våra hyresgäster att de slipper hyreshöjning år 2017, säger bolagets vd Leif Eriksson. 

Höjningen, som gäller från den första januari 2016, blir 0,8 procent vilket motsvarar 35 kronor för som hyr en tvårummare på 60 kvadrat och betalar 4385 kronor i månaden idag. Valbohem hade yrkat på en höjning med 1,7 procent. Ändå är Eriksson nöjd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har en del underhålls- och upprustningsutgifter nästa år. Därefter ser det bra ut ekonomiskt. Vi har bättre uthyrt än tidigare och kommer att skriva av ett lån vilket minskar våra utgifter ytterligare, säger han. 

Även på Hyresgästföreningen ser man positivt på avtalet. 

Annons

– Särskilt glada är vi naturligtvis över den oförändrade hyran 2017, där vi ser att en högre uthyrningsgrad ger bolaget möjlighet att hålla igen hyran utan att det går ut över underhållet, säger förhandlaren Anja Augustsson.

Läs ocksåRekordhöjning i Färgelanda – Förhandlaren: "Hård smäll för hyresgästerna"Roshan Yigit, förhandlare på Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Valbohem AB är ett helägt dotterbolag till Färgelanda kommun. Bolaget förvaltar 624 lägenheter och 5056 m2 lokaler i kommunens tätorter Färgelanda, Högsäter, Ödeborg, Stigen och Ellenö. Enligt vd:n Leif Eriksson är endast 14 av bolagets lägenheter outhyrda.

Annons

– De 14 lägenheterna måste renoveras innan någon kan flytta in. Och det håller vi på med just nu, säger han. 

Läs ocksåIngemar drömmer om en lägenhet på Röva

En lista över samtliga hyresuppgörelser för 2016 hittar du här

Läs också Nya hyror på gång - Här är bolaget med högst yrkande hittills i Västra Götaland Bostads-vd bjuder in till julfirande i Färgelanda De vandrar för mer trygghet hemma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.