HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tyresö Bostäder stäms på 2,3 miljoner

Tyresö En misslyckad dörrupphandling har kostat Tyresö Bostäder 681 000 kronor. Utan att de fått en dörr. Nu stäms bostadsbolaget på ytterligare 2,3 miljoner kronor. Men Tyresö Bostäder vägrar betala.
Foto: Kenneth Samuelsson/ Kristina Wahlgren
Tanken med upphandlingen var att dörrar på bland annat Angelikagränd skulle bytas ut mot nya säkerhetsdörrar.

Tyresö Bostäders upphandling av säkerhetsdörrar har varit en följetong i Hem & Hyra. Bostadsbolaget och företaget Svenska Skydd, som vann upphandlingen, hamnade i en rejäl tvist. Det slutade med att Tyresö Bostäder avbröt upphandlingen två gånger och parterna möttes i rätten. Resultatet blev att Tyresö Bostäder fick betala Svenska Skydds rättegångskostnader och sina egna, totalt 681 000 kronor – utan att få en enda dörr.

Nu menar Svenska Skydds vd Torbjörn Svahn att de har förlorat massa pengar på att de inte får leverera de 700 – 800 dörrarna och har stämt Tyresö Bostäder vid Nacka tingsrätt. Bolaget kräver 2,3 miljoner kronor av bostadsbolaget.

Läs ocksåFick räkning på 177 000 - men ingen säkerhetsdörr

Varför stämmer ni dem?
– Vi stämmer dem eftersom det här har skötts felaktigt från början till slut av Tyresö Bostäder, säger han

Summan 2,3 miljoner är den vinst som han beräknar att de skulle göra på affären om de fått leverera alla dörrar.
– Vi har vunnit en upphandling som skulle gett oss en vinst och det slutar med att vi inte får någonting. Vi måste bli kompenserade och därför driver vi det här, säger han.

Inte oväntat så håller inte Maria Öberg, vd på Tyresö Bostäder, med Torbjörn Svahn i frågan om kompensation. Hon ger i ett mejl en skriftlig kommentar till stämningsansökan.

Läs ocksåTyresö Bostäder installerar 800 säkerhetsdörrar

”Vi har redan erlagt kompensation för Svenska Skydds kostnader och är inte beredda på att betala utebliven vinst för ett kontrakt som aldrig tecknats och inte heller kommer att tecknas. Svenska Skydd har inte överprövat tidigare beslut i tid och beslutet har vunnit laga kraft. Vi har haft sakliga skäl att avbryta upphandlingen och ser inte att Svenska Skydd har rätt till ersättning för någon utebliven vinst”.

Läs också Installation av 800 säkerhetsdörrar försenas Dörraffär gick inte i lås - bolag krävs på miljoner Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.