HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Uddevallahems förslag

Uddevalla Uddevallahem vill införa individuell mätning och debitering (IMD) av varm- och kallvatten samt att endast ett visst antal tvättar i tvättstugan ska ingå i hyran.
Förslag när det gäller vattenförbrukningen:
Uddevallahem har lagt fram två olika förslag på hur man skulle kunna införa IMD.
Förslag 1:
Hyran sänks med 41 kronor per kvadratmeter och man får betala för allt vatten man använder, från första droppen.  

Bor man i en lägenhet på 65 kvadratmeter betyder det att hyran sänks med 2 665 kronor per år eller 222 kronor per månad.

Annons
Läs ocksåOklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kranKvinna vid ett handfatet. Hon har ena handen på vredet, den andra under kranen för att känna på vattnet.
Förslag 2:
Normalförbrukning av vatten ingår i hyran.  Använder man mindre vatten får man pengar tillbaka.  Använder man mer får man betala extra.
 
Enligt statistik från Boverket och flera andra mätorgan förbrukar ett hushåll i genomsnitt 230 liter per dag.  Kostnaden på 41 kronor per kvadratmeter och år kommer från Västvatten och gäller för 2015.  Vi kommer att ta hänsyn till eventuella kostnadsförändringar i de årliga hyresförhandlingarna.
  
Förslag när det gäller tvätt:
I dag betalar alla hyresgäster lika mycket för de tvättar som sker i den gemensamma tvättstugan. Oavsett om man använder den gemensamma tvättstugan eller inte och oavsett om man tvättar mycket eller lite.
 
Uddevallahem föreslår att endast ett visst antal tvättar ska ingå i hyran, så kallad normalförbrukning.  Vill man tvätta mer får man betala extra.  Om man inte använder alla sina tilldelade tvättar får man pengar tillbaka. Det betyder att man enbart betalar för antalet maskiner man faktiskt tvättar. 
 
Uddevallahem föreslår att kostnaden för en tvätt ska vara 15 kronor och i det priset ingår allergitestade tvättmedel och sköljmedel.  
 
Enligt Uddevallahem förslag ska följande antal tvättar ingår i månadshyran:
1 rum och kök: 11 tvättar
2 rum och kök: 13 tvättar
3 rum och kök: 16 tvättar
4 rum och kök: 18 tvättar
5 rum och kök: 21 tvättar
6 rum och kök: 21 tvättar

Annons
Läs också Diana jobbar för att fler ska engagera sig Ingen lek att göra parksäsongen säker för barnen Joakim tar kampen mot Uddevallahem - "oklara regler om rökning" Lena har varit Tallvägen trogen sedan barnsben: "Härifrån flyttar man inte frivilligt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.