Annons

Ulla-Britt har varit medlem sedan 1957 – nu firas hon med blommor

Helsingborg Hyresgästföreningens Merete Sundholm gjorde hembesök och lämnade över en blombukett för att fira Ulla-Britt Anderssons långa medlemskap. Trots att hon varit medlem sedan 1957 har hon endast behövt hjälp vid ett tillfälle.
Foto: Gry Ellebjerg
Ulla-Britt Andersson får ta emot blommor från Merete Sundholm, Hyresgästföreningen region norra Skånes ordförande.

”Vi har väldigt få medlemmar som varit med så länge i vår förening. Vi uppskattar din lojalitet”, säger Merete Sundholm, regionordförande vid Hyresgästföreningen norra Skåne, och överlämnar en blomsterbukett.

I centrala Helsingborg bor Ulla-Britt Andersson på 6:e våningen i sin fyrarummare på 91 kvadrat. Här har hon bott sedan 1972 och här vill hon fortsätt att bo så länge hon kan. I vardagsrummet står morotskakan och de sista julkakorna framdukade. Hon öppna kaffetermosen och berättar att hennes mamma gick med i Hyresgästföreningen 1947 och tio år senare när hon gifte sig och flyttade hemifrån, var det en självklarhet att gå med. Hon såg det som en försäkring. Men egentligen har hon haft väldigt lite nytta av sitt medlemskap. Endast vid ett tillfälle har hon kontaktat Hyresgästföreningen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Annons

– Vi hade ett slitet golv i mellanrummet och ville ha en ny korkmatta. Det skulle vi ju inte få. Då kontaktade jag Hyresgästföreningen som kom hit, synade rummet och sa att det behövdes ett nytt golv. Då hjälpte dem oss och vi fick ett nytt golv.

Vid ett annat tillfälle när samma värd nekade henne nya tapeter i köket räckte det med att hon hotade med att kontakta Hyresgästföreningen. Tapeterna sattes upp direkt.

Läs ocksåBluffsajt stal Jonas lägenhetsannons – nu används den för att vräka honomHyresvärden hänsivar till bluffsajten Rentify och en annons som Jonas Hultström aldrig lagt ut.

Men trots att hon använt sitt medlemskap ytterst sparsamt har hon aldrig haft en tanke på att gå ur.

Annons

– Eftersom min mor var med har det alltid varit så självklart för mig. Det är tryggt att veta att jag har en organisation bakom mig ifall något kör ihop sig med hyresvärden. Så nej, jag har aldrig funderat på att gå ur.

Läs också Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna Storsatsning på kameror i bostadskvarter – polisens vapen mot gängkriminalitet Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.