Annons

Uppsagd hyresgäst i Landskrona får bo kvar

Landskrona Under flera år klagade hyresgästen i Landskrona på den privata värden. Hyresvärden kontrade med en uppsägning. Nu har hyresnämnden sagt sitt – hyresgästen får bo kvar.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresvärden ville riva kontraktet men hyresnämnden sade nej. Hyresgästen får bo kvar i Landskrona.

Hyresgästen anser att hyreshuset i Landskrona är dåligt skött. Under förhandlingarna i hyresnämnden uppgav hyresgästen dessutom att värden medvetet trakasserat honom genom att bland annat ignorera hans felanmälningar och genom att hota honom.

Den privata värden har en helt annan beskrivning av situationen. Enligt värden trakasserar hyresgästen både grannar och bostadsbolagets personal. I hyresnämnden berättade värden att hyresgästen bland annat ringer till bolagets kundtjänst och kallar personalen för horor. Trots att trakasserierna, enligt hyresvärden, har pågått under flera år har enbart en varning skickats till hyresgästen. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden anser inte att hyresvärden har lyckats bevisa att det har förekommit störningar i sådan omfattning att en uppsägning är berättigad. Vidare ställer sig hyresnämnden frågande till att inga grannar vittnade i hyresnämnden. I sitt beslut skriver nämnden bland annat, ”om störningarna varit så omfattande och så allvarliga som hyresvärden vill göra gällande, borde rimligen viljan att göra något åt störningarna vara större än rädslan för att ge sig till känna”.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.