Annons

Uppsalahem höjer hyrorna i tre olika nivåer

Uppsala Den 1 juni höjer Uppsalahem hyrorna för sina hyresgäster i olika nivåer. I genomsnitt landar höjningen på 2,47 procent.

Hyresgästerna får en höjning på allt från 1,4 procent till 2,47 procent. Orsaken till att det varierar beror på var i Uppsala bostaden ligger, vad den har för standard och hur populärt området är. Den genomsnittliga höjningen blir 2,47 procent. I kronor innebär det att en genomsnittlig lägenhet på 80 kvadratmeter får en höjning på 150 kronor i månaden.

Det är första gången Uppsalahem använder sig av differentierade nivåer när hyran ska bestämmas, men systemet används redan av allmännyttiga bostadsbolag runt om i landet.
–Uppsalahem och Hyresgästföreningen har haft konstruktiva diskussioner utifrån att bostadens läge, standard och områdets popularitet ska påverka hyressättningen på ett tydligare sätt. Detta ligger i linje med nya krav på att kommunägda bostadsbolag ska drivas på ett affärsmässigt sätt, säger Mikael Rådegård, vd på Uppsalahem, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under den kommande veckan kommer Uppsalahems hyresgäster att få information om vilken hyresnivå som gäller för just dem.

Annons
Läs också Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Gottsunda centrum firar 50 år – nu rustas miljonprogramshusen Ingrid i Gottsunda fick besök av EU-projekt – så vill Uppsalahem minska sitt klimatavtryck Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.