HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Uppvidingehus fastighet invaderat av kackerlackor

Kronoberg Det kryllar av kackerlackor i en av Uppvidingehus hyresfastigheter. Migrationsverket, som hyr fastigheten åt asylsökande, behöver nu sanera fastigheten. Om de inte gör det kan kommunen hota med föreläggande och fastigheten rivas.

Ett av Uppvidingehus fastigheter är helt invaderat av kackerlackor, rapporterade SVT Nyheter Småland i veckan. Invasionen är så pass allvarlig att kommunen överväger att riva hela fastigheten. Fastigheten hyrs av Migrationsverket och rymmer ett 20-tal lägenheter. Många av hyresgästerna är barnfamiljer som bott där i flera år. Hyresavtalet mellan myndigheten och det kommunala bostadsbolaget tecknades år 2 000. I avtalet har Migrationsverket avsagt sig underhåll av lägenheterna. Däremot har de enligt avtalet ansvar för sanering. Idag, 17 år senare, har många asylsökanden bott där genom årens lopp. Lägenheterna är kraftigt eftersatta och har en låg standard.

Dessutom är fastigheten alltså drabbad av skadedjur. Det upptäcktes då Uppvidinge kommun i februari gjorde systematiska besiktningar av kommunens asylboendes. Fastighetens dåliga skick innebär att man bryter mot miljöbalken, enligt besiktningen. Innan besiktningen gjordes var Uppvidingehus ovetandes om problemet.

Läs ocksåLovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet"

– Vi har inte fått in några klagomål från Migrationsverket om ohyra i fastigheten, säger Richard Gustafsson, vd på Uppvidingehus.

Annons

Uppvidingehus vill nu överta fastigheten för att rusta upp den. Men först måste de nå en uppgörelse med Migrationsverket om vem som ska betala sanering och renoveringskostnader.

– Vi för just nu en dialog med Migrationsverket om hur vi ska gå till väga. Vi är väldigt nära ett beslut nu, säger Richard Gustafsson.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Hem och Hyra har försökt nå Migrationsverket för en kommentar, utan att lyckas.

Annons

 

Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.