HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Urinlukt och ylande hundar kan kosta kontraktet

Eslöv En hyresgäst i Eslöv har sagts upp efter klagomål om urindoft från lägenheten. Nu tas ärendet upp i hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg/Pixaby
Skällande, ylande och urindoft. Det var tre skäl till att kvinnan sades upp. Bilden på hunden är tagen i ett annat sammanhang.

Hyresgästen har fått två varningsbrev, ett förra sommaren och ett i januari. De har handlat om att grannar har klagat på kvinnans hundar som de menar skäller och ylar. I ett av varningsbreven anklagas också hyresgästen för att låta hundarna kissa och bajsa i källaren och värden skriver: ”Det är ett oacceptabelt beteende och får absolut inte upprepas igen”.

Framför allt har klagomålen handlat om lukt av urin från lägenheten. Och på grund av det gjorde värden också en lägenhetskontroll, enligt handlingar som har skickats till Hyresnämnden i Malmö. Enligt värden visade kontrollen att lägenheten var ”kraftigt vanvårdad med bland annat en stark doft av urin och grovt fuktskadade golv”.

Läs ocksåKattkiss i hela lägenheten - hyresgäst stäms på närmare halv miljon

Kvinnan sades upp i mitten av maj upp och nu har ärendet drivits till hyresnämnden. Värden vill att uppsägningen slås fast och hyresgästen ”vid äventyr av avhysning skall åläggas att avflytta”. Kvinnan själv har inte lämnat något yttrande. Ärendet är ännu inte uppsatt till förhandling.

Enligt värden kommer det att krävas stora åtgärder för att återställa lägenheten.

Djururin kan orsaka stora skador i lägenheter. Ett aktuellt fall är en kvinna i Kristianstad som har stämts på stora renoveringskostnader. Läs mer: Kattkiss i hela lägenheten – hyresgäst stäms på närmare en halv miljon.

Läs ocksåJuriststudent flyttade till Irak – mister lägenhet efter olovlig andrahandsuthyrning
Läs också Onåbar värd vägrar röja upp – riskerar vite på 30 000 kronor Spottar mot personalen och kallar dem "idioter" - nu tvingas hyresgästen flytta Här sa värden upp alla på adressen – därför får hyresgästerna bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.