Annons

Utskällt Värmdö Bostäder låter hyresgäster säga sitt

Värmdö Värmdö Bostäder kritiseras ofta i media. Nu vill bolaget ta reda på vad hyresgästerna tycker via en kundenkät.– Med tanke på hyran är jag ganska nöjd, säger hyresgästen Lina Ramberg. ​

Men även om hon är ganska nöjd utifrån den hyra hon betalar skulle hon gärna se bättre underhåll. När hon flyttade in ville hon till exempel ha ommålat och ny parkett – men fick nej.

– I stället fick jag måla själv och det ser inte så bra ut. Parketten är jättesliten och ser hemsk ut, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Värmdö Bostäders vd, Björn Blomkvist, medger att bolaget har en del saker de måste rätta till men framhåller att bolaget inte är nerringda av arga hyresgäster.

– Det ska bli intressant att se vad hyresgästerna tycker om oss när vi gör en enkät. Mitt intryck är att hyresgäster i vissa områden är mest kritiska, säger han.

Annons

Ni är ett av få bostadsbolag som har fått en egen facebooksida för alla som inte gillar er. Vad tycker du om det?

Läs ocksåDärför finns Sveriges allra nöjdaste hyresgäster i Åmål

– Det är tråkigt så klart men vi har träffat dem som står bakom sidan och jag tror inte kritiken är så stor. Men vi måste ta kritiken på allvar och ha en fortsatt dialog med Hyresgästföreningen för att komma framåt.

Hyresgästföreningen har lämnat över en lista med saker de vill att bolaget rättar till. En del punkter handlar om utemiljön och att skapa tryggare bostadsområden.

Annons

– Trygghet är viktigt och vi har till exempel tuktat buskar ytterligare. Sedan är det ett dilemma att vissa gillar vissa buskar och träd och andra vill ha bort dem. Vi har trygghetsvandringar med kommunen och de ska fungera som uppföljningar där vi kan se om det blivit bättre.

Läs ocksåHyresgäster gör tummen upp för hyresvärd
Läs också Ovanåkers hyresgäster mest nöjda Kolla vad grannarna tycker om din hyresvärd Allt fler tvingas bo trångt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.