HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Utvandrad familj förlorar lägenhet – överklagar

Malmö Familjen utvandrade för flera år sedan men har haft kvar sin lägenhet i Malmö eftersom de vill flytta tillbaka. Hyresvärden, MKB i Malmö, menar att familjen hyr ut lägenheten utan tillstånd och vill riva kontraktet. Hyresnämnden har gett grönt ljus men familjen ger sig inte. De har överklagat till Svea hovrätt.
Foto: Fredrik Rubin

Familjen lämnade Sverige för ett par år sedan för att båda föräldrarna skulle studera. Eftersom det handlade om studier fick de tillstånd av hyresvärden att hyra ut sin lägenhet i Malmö under tiden. Men studietiden är förbi och sedan två år tillbaka arbetar föräldrarna i England. De står i begrepp i att flytta hem till Sverige igen men under tiden har de hyrt ut sin lägenhet, hävdar hyresvärden. Den misstänkta otillåtna andrahandsuthyrningen gjorde att MKB sade upp kontraktet och fallet hamnade i hyresnämnden, som gick på MKB:s linje. Kontraktet ska rivas.

Paret menar dock att de inte alls hyrt ut lägenheten utan att en kompis tillfälligt hälsat på hos dem. Även om hon också råkar vara den som betalar in hyran till MKB beror det bara på att paret själva har problem med sina banköverföringar. Därför har de överklagat beslutet till Svea hovrätt.

Läs ocksåSeniorboende startar lokal föreningen i Vetlanda
Fakta: Andrahandsuthyrning
  • För att få hyra ut i andra hand måste du har hyresvärdens tillstånd.
  • Nekar värden dig att hyra ut kan du vända dig till hyresnämnden för att få din sak prövad.
  • För att få lov att hyra ut sin lägenhet måste du ha ett giltigt skäl. Ett sådant kan vara sjukdom, tillfälligt arbete eller studier på annan ort, längre utlandsvistelse eller särskilda familjeförhållanden.
Läs också Hundratals fick lämna sina hem vid storbrand i Skövde Norrlands medlemmar fick hjälp värt miljoner Vanvårdad lägenhet fall för hovrätten Därför tappar norra Skåne medlemmar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.