HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Välbesökt Hyresgästens dag i Malmberget

Norrbotten 200 ballonger, 50 kilo grillad korv och skattjakt. Hyresgästens dag i Malmberget lockade flera hundra. – Det blev en succé, säger Thage Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen i Gällivare.​

​Arrangemanget i Svanparken i Malmberget hålls i juni varje år och lockar mängder med hyresgäster, unga som gamla.

Hur många som kom till arrangemanget i Svanparken denna sommar är svårt att säga, men det var många. Ordförande i Hyresgästföreningen i Gällivare, Thage Johansson, tror att det kan röra sig på upp emot 500 personer.

Läs ocksåVill inte betala tillbaka överhyror - nu kan värdens hus tvångssäljas

– Vi delade ut 200 karrapåsar och 200 ballonger, så det måste ha varit 200 barn. Vuxna var det säkert kring 300 med tanke på korven som grillades, drygt 50 kilo, tror Thage Johanson.

Förutom korv och karra (Malmfältsslang för godis), gavs möjlighet till deltagande i olika tävlingar samt skattjakt där priser delades ut till en rad vinnare. Clownen Fabbe fanns också på plats och 1850 kronor samlades in till Ungdom mot droger.

– Den här dagen ger oss en chans till en dialog med invånarna i vårt gruvsamhälle. Det är viktigt både för mig och för organisationen, säger Thage Johansson.
 
Många hyresgäster är oroliga inför en framtid som ter sig tämligen oviss. Ingen kan i dag säga hur länge Malmberget finns kvar, redan i dag har samhället närapå halverats. Detta till följd av att fastigheter rivits eller flyttats på grund av rasrisken orsakad av LKAB:s gruvbrytning.
 
Arrangemanget var ett samarbete mellan Hyresgästföreningen och LKAB:s bostadsbolag, FAB Malmfälten.
 
 

Läs också Hyresvärdar öppna för bilpooler - men intresset svagt utanför storstäderna Bilpool eller egen bil – så här räknar du på vad som är bäst för dig Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden Här håller sensorer koll på soprummen - efter lyckat test digitaliseras alla kärl

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.