Annons

Våldsam hyresgäst måste flytta

Göteborg Att överklaga till hovrätten hjälpte inte. En hyresgäst som hotat och misshandlat folk i sitt bostadsområde blir nu av med lägenheten.

Hem & Hyra har tidigare berättat om mannen som flera gånger dömts för allvarliga brott mot människor som bor på samma gata som honom i centrala Göteborg. 2013 dömdes han för försök till rån och försök till utpressning, och året därpå för misshandel och olaga hot.

De senaste åren har Störningsjouren tagit emot en mängd klagomål från grannar i området. Ett flertal har upplevt mannen som labil, hotfull och mycket obehaglig. Det har funnits misstankar om droghandel i hans lägenhet, och en familj i området har känt sig så hotad att de valt att flytta.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I somras beslutade hyresnämnden att mannen, som hyr sin etta av Bostadsbolaget, hade förverkat rätten till sin lägenhet eftersom han utsatt sina grannar för ”särskilt allvarliga störningar”.

Annons

Mannen överklagade beslutet. Hovrätten har sedan dess hållit nya förhör, och dessutom besökt den aktuella adressen för att på plats bilda sig en uppfattning om hur området ser ut. Under tiden ska mannen på nytt ha hotat en granne, enligt värden. Det nekar den anklagade hyresgästen till.

Men hovrätten landar i samma bedömning som hyresnämnden. Att göra sig skyldig till allvarlig brottslighet gentemot människor i ens eget bostadsområde räknas som en så pass allvarlig störning att man inte får bo kvar.

Läs ocksåTonåring byggde termosbomber åt kriminella hemma i lägenheten – nu vräks hela familjenTermosbomb

Därmed förlorar mannen lägenheten. Han får inget uppskov utan måste flytta genast.

Annons

Hovrättens beslut kan inte överklagas.

Läs också Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans" Ewas bullerfasa fortsätter – värden och gymmet skyller på varandra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.