HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Våldsam hyresgäst måste flytta

Göteborg Att överklaga till hovrätten hjälpte inte. En hyresgäst som hotat och misshandlat folk i sitt bostadsområde blir nu av med lägenheten.

Hem & Hyra har tidigare berättat om mannen som flera gånger dömts för allvarliga brott mot människor som bor på samma gata som honom i centrala Göteborg. 2013 dömdes han för försök till rån och försök till utpressning, och året därpå för misshandel och olaga hot.

De senaste åren har Störningsjouren tagit emot en mängd klagomål från grannar i området. Ett flertal har upplevt mannen som labil, hotfull och mycket obehaglig. Det har funnits misstankar om droghandel i hans lägenhet, och en familj i området har känt sig så hotad att de valt att flytta.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

I somras beslutade hyresnämnden att mannen, som hyr sin etta av Bostadsbolaget, hade förverkat rätten till sin lägenhet eftersom han utsatt sina grannar för ”särskilt allvarliga störningar”.

Mannen överklagade beslutet. Hovrätten har sedan dess hållit nya förhör, och dessutom besökt den aktuella adressen för att på plats bilda sig en uppfattning om hur området ser ut. Under tiden ska mannen på nytt ha hotat en granne, enligt värden. Det nekar den anklagade hyresgästen till.

Men hovrätten landar i samma bedömning som hyresnämnden. Att göra sig skyldig till allvarlig brottslighet gentemot människor i ens eget bostadsområde räknas som en så pass allvarlig störning att man inte får bo kvar.

Läs ocksåTotalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronorEn sönderslagen badrumsdörr och hand som håller i pengar.

Därmed förlorar mannen lägenheten. Han får inget uppskov utan måste flytta genast.

Hovrättens beslut kan inte överklagas.

Läs också Äldre man tog strypgrepp på grannens besökare – får bo kvar Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Macheteman bar kniv i domstolen – terrorn fick grannar att flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.