Annons

Våldtäktsman får bo kvar i sin lägenhet

Malmö Mannen är dömd för bland annat våldtäkt mot barn. Hyresvärden sa upp honom men enligt ett beslut i hyresnämnden får mannen bo kvar.

Ett par dagar efter att Svea hovrätt kommit med sin dom, som gav en man dömd för barnvåldtäkt rätten att bo kvar i sin lägenhet i Stockholm, får även en man från Oxie dömd för våldtäkt på barn bo kvar i sin lägenhet. Oxiebon – som avtjänar ett straff för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande av barn – blev uppsagd från sin lägenhet i våras. Skälen var dels att han hyrt ut sin lägenhet i andra hand under sin fängelsevistelse utan att få hyresvärdens godkännande, dels för att skydda grannarna från honom med tanke på brotten han begått. Ärendet hamnade hos hyresnämnden som igår kom med sitt beslut att mannen får bo kvar. Trots att Oxiebon är medlem i Hyresgästföreningen företräddes han inte av föreningen i hyresnämnden eftersom Hyresgästföreningen nekat mannen hjälp på grund av de brott han begått.

– Av hänsyn till våra medlemmar som bor i samma fastighet tog vi beslutet att inte företräda honom. Det har vi möjlighet att göra enligt våra stadgar, förklarar Andreas Persson, jurist på Hyresgästföreningen i Malmö.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Läs mer om fallet i Stockholm:

Annons

Hovrätten: Fel vräka barnvåldtäktsman

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Nyfödd bebis räddade kontraktet trots sju sena hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.