HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vänersborgskrav imponerar inte på Hyresgästföreningen

Vänersborg Visserligen var Vänersborgsbostäders nya hyreskrav lägre än tidigare. Men en höjning på 2,5 procent är fortfarande alldeles för högt anser Hyresgästföreningen.

I morse presenterade Vänersborgsbostäder sitt krav om hyreshöjning från årsskiftet, som Hem & Hyra rapporterade om.

Enligt bolaget gör bland annat ökade lönekostnader, höjda avgifter för fjärrvärme och fortsatta satsningar på underhåll att värden behöver höja hyrorna med 2,47 procent. 

Läs ocksåSegdragen förhandling över - Vänersborgsbostäder höjer hyran med 4,48 procentGunnar Johansson, vd Vänersborgsbostäder, och Sophia Fors, förhandlare, Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningens förhandlare Siv Fransson konstaterar att det visserligen är lägre än föregående års krav på 3,9 procent, men hon anser att det ändå är orimligt högt med tanke på dagens inflation och andra parametrar.

Annons

– Det rimliga är att bolagen hejdar sig. Ingen höjning alls vore det bästa, men vi kan ju inte komma åt att taxor och annat höjs, säger hon.

Siv Fransson och resten av Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation har ännu inte hunnit granska kalkylerna som kravet grundar sig på. Det arbetet startar nästa vecka.

Annons
Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de
Läs också Vänersborg får snart sitt första höghus På fritids i Vänersborg byggs starka individer Höjda hyror i Stenungsund och på Orust

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.