HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Vänta med perfekta boendet”

Göteborg Så här svarar Sverigedemokraterna i Göteborg på frågorna från Hem & Hyra och Göteborg Direkt, genom kommunfullmäktigeledamoten och tidigare politiske sekreteraren Björn Tidland.

Tillbaka till listan över Göteborgs partier

Björn Tidland

Vad är ert råd till ett ungt par som vill flytta ihop och sätta bo i Göteborg 2018?

– Rösta på Sverigedemokraterna. Kolla på villor eller lägenheter i områden som inte är så exklusiva. Låna inte för mycket. Vänta med det perfekta boendet några år.

Vad vill ditt parti göra för att det ska byggas fler bostäder i Göteborg?

– Vi vill satsa på ungdomsbostäder. Enklare standard. Se över regelverket. Ta in utländska entreprenörer. Eventuellt gynnsamma arrenden till ungdoms- och studentlägenheter.

Läs ocksåStjärnhusen blev en förebild för hur folkhemmet skulle byggas

Hur ska de nya bostäderna finansieras?

– Allmännyttans belåningsgrad är låg. De kommunala bostadsbolagen skulle kunna låna på sitt eget bostadsbestånd.

Är dagens hyror i nyproduktion rimliga?

Läs ocksåGuldskiva för musikalisk bostadskampanj

– Nej. En student eller en ungdom som har sitt första jobb har svårt att betala de hyror som nybyggda lägenheter har.

Var tredje hyresgäst kan tvingas flytta på grund av hyreshöjningar när miljonprogrammen renoveras. Vad vill ditt parti göra åt detta?

– Satsa på billigare byggmetoder enligt vår ide om ungdomsbostäder.

Läs ocksåFler röstade i utsatta områden

Hur ska man bryta boendesegregationen i Göteborg?

– Det är kopplat till den ansvarslösa migrationspolitiken. Eftersom man misslyckats med integrationspolitiken har detta problem uppstått. Har fler personer jobb och utbildning kommer fler ha möjlighet att höja sin levnadsstandard och skapa sig ett bättre liv. Ett konkret exempel är att kraftigt minska invandringen eller stoppa den helt.

Tillbaka till listan över Göteborgs partier

Fakta: Hem & Hyra granskar inför valet
  • Bostadsbristen känns i magen på många västsvenskar. I ett unikt samarbete granskar Hem & Hyras Göteborgsredaktion den lokala bostadspolitiken tillsammans med tidningen Göteborg Direkt.
  • På webben möter du varje vecka fram till valet en av alla de cirka 225 000 personer som hoppas på en lägenhet via Boplats Göteborg.
  • Under augusti publicerar vi även vår stora, gemensamma valguide. Där kollar du snabbt vad Göteborgs olika partier vill göra åt lägenhetsbristen, dyra nyproduktionshyror, renovräkningar och andra brännande bostadsproblem.
Läs också Så vill politikerna lösa bostadskrisen i Göteborg "Sådan tur att det knappt finns"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.