HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fyllde loftgång med andras sopor – nu vräks han

Nyheter På natten smög mannen ner i miljöstugan och staplade skräpet på sin loftgång. Nu beslutar hovrätten att hans hyreskontrakt ska rivas.

Under flera års tid har grannarna i Stockholmskommunen irriterat sig på att 66-åringen ett par gånger varje dag hämtat skräp från grovsoprummet och forslat tillbaka till lägenheten med hjälp av en vagn.

Sopsäckarna, tidningarna och kartongerna har han sedan förvarat på sin loftgång samt i köket.

Läs ocksåKvinna vräks efter 20 år: ”Otroliga mängder löss”löss, vägglöss, hyresnämnden

Bildbevis vittnar om mögliga matvaror utanför mannens dörr och att hans kök fyllts av bananflugor.

En av grannarna uppger sig även ha utvecklat sömnproblem efter att ha hört ljudet av vagnen nästan varje natt. Andra grannar klagar över att 66-åringen uppträtt hotfullt och hindrat dem från att komma in i miljöstugan.

Mannen försvarar de dagliga turerna till soputrymmet med att han lider av samlarmani och att stödinsatsen i form av två dagars hemtjänst i veckan inte räcker till för att hålla sopmängderna under kontroll.

Läs ocksåLilian och Pontus vann segdragen tvist mot värden i Högsta domstolen

Efter att hyresvärden våren 2012 förgäves lämnat en skriftlig varning hamnade ärendet i hyresnämnden – som dömde till bostadsbolagets fördel.

På grund av de återkommande störningarna och att skräpberget på loftgången innebär en sanitär olägenhet samt en brandrisk ansågs hyresavtalet vara förverkat.

66-åringen hävdar att han inte förstått allvaret i varningen från värden och har dessutom gått med på att lämna ifrån sig kodnyckeln till grovsoprummet. Trots det instämmer nu hovrätten i hyresnämndens beslut och beordrar mannen att lämna bostaden med knappt två månaders varsel.

Läs ocksåPeter gillar rökförbud – men olika regler för nya och gamla hyresgäster är inte okejMan som sitter i en soffa och tittar åt sitt högra håll
Läs också Trebarnsfamilj vräks efter bränder, vattenskada och barnens knivlek Ovanliga beslutet – får tillbaka 30 000 kronor efter att ha hyrt bostadsrätt
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.