Annons

Fyllde loftgång med andras sopor – nu vräks han

Nyheter På natten smög mannen ner i miljöstugan och staplade skräpet på sin loftgång. Nu beslutar hovrätten att hans hyreskontrakt ska rivas.

Under flera års tid har grannarna i Stockholmskommunen irriterat sig på att 66-åringen ett par gånger varje dag hämtat skräp från grovsoprummet och forslat tillbaka till lägenheten med hjälp av en vagn.

Sopsäckarna, tidningarna och kartongerna har han sedan förvarat på sin loftgång samt i köket.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bildbevis vittnar om mögliga matvaror utanför mannens dörr och att hans kök fyllts av bananflugor.

En av grannarna uppger sig även ha utvecklat sömnproblem efter att ha hört ljudet av vagnen nästan varje natt. Andra grannar klagar över att 66-åringen uppträtt hotfullt och hindrat dem från att komma in i miljöstugan.

Annons

Mannen försvarar de dagliga turerna till soputrymmet med att han lider av samlarmani och att stödinsatsen i form av två dagars hemtjänst i veckan inte räcker till för att hålla sopmängderna under kontroll.

Läs ocksåFörhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spisEn man i svarta kläder sträcker sig fram och lägger in ved i en öppen spis. I bakgrunden sitter en man i en soffa.

Efter att hyresvärden våren 2012 förgäves lämnat en skriftlig varning hamnade ärendet i hyresnämnden – som dömde till bostadsbolagets fördel.

På grund av de återkommande störningarna och att skräpberget på loftgången innebär en sanitär olägenhet samt en brandrisk ansågs hyresavtalet vara förverkat.

Annons

66-åringen hävdar att han inte förstått allvaret i varningen från värden och har dessutom gått med på att lämna ifrån sig kodnyckeln till grovsoprummet. Trots det instämmer nu hovrätten i hyresnämndens beslut och beordrar mannen att lämna bostaden med knappt två månaders varsel.

Läs ocksåEva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med denTvådelad bild: Till vänster Caroline Pettersson och Eva Byegård i vinterjackor, till höger Eva Byresgårds uteplats med en blommande rosa dahlia i förgrunden bakom ett trästaket. Rikshem ansökte till hyresnämnden om att få ta bort deras uteplatser.
Läs också 14-åring föll från balkongen - värden dömd för tredje gången: "Ska överklaga" Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.