Annons

Värd hotas av vite

Landskrona Hyresvärden Lars-Eric Persson har inte fixat till den förfallna lägenheten i Landskrona. Nu hotas han av vite på 50 000 kronor.

Mot Lars-Eric Persson pågår också andra juridiska processer. I detta fall är Hyresgästföreningen ombud för en hyresgäst på Timmermansgatan i Landskrona.

I maj beslutade hyresnämnden i Malmö om ett åtgärdsföreläggande som rörde en rad saker i hyresgästens lägenhet. Det har värden struntat i och Hyresgästföreningen har ansökt om ett nytt åtgärdsföreläggande, nu förenat med vite på 50 000 kronor.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Lars-Eric Persson kom inte till förhandlingen i hyresnämnden som hölls den 3:e december. Han har två månader på sig att åtgärda bristerna.

Annons

Här kan du läsa om vilka brister som värden måste fixa: Landskronavärd tvingas sanera och renovera lägenhet
Här kan du läsa mer om Lars-Eric Persson:
Hyresvärden med på Svarta listan

Annons
Fakta: Åtgärdsföreläggande

Åtgärdsföreläggande innebär att hyresvärden måste åtgärda vissa brister i huset inom en viss tid. Ibland kan det kopplas till böter, vite, om felen inte blir åtgärdade.

Tvångsförvaltning innebär att hyresvärden måste lämna över hela ansvaret för fastigheten till en annan förvaltare, som tar in hyrorna och sköter huset, vanligtvis i tre år.

Läs också Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.