HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Värd och hyresgäst i konflikt om svartmögel

Örkelljunga Hyresgästen hävdar att hon har problem med svartmögel och en dålig ventilation i sin bostad. Värden anser att det är hyresgästen själv som har orsakat möglet. Nu gör parterna upp i hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg

Hyresgästen hyr ett hus med garage i Skånes Fagerhult, Örkelljunga kommun, sedan den 1 juni förra året. Under sommaren kontaktade hyresgästen sin värd angående dålig ventilation och problem med svartmögel i några av rummen. Värden å sin sida hävdar att det är hyresgästen själv som orsakat mögelskadorna genom att ha täppt till ventilationssystemet i badrummet. Dessutom anser värden att det är hyresgästen som ska stå för reparationskostnaderna av mögelskadorna. I slutet av juni gör parterna upp i hyresnämnden.

Annons
Annons
Läs också Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Fackförbundet ST lät hyresgäster leva med kloakdoft – tvingas betala 55 000 kronor Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret" Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Virginia fick ja till att byta lägenhet – men därför blev det ändå stopp: "Jag känner mig uppgiven"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.