HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värd till tvångsförvaltad fastighet kom inte till hyresnämnden

Eslöv Hyresgästföreningen har begärt fortsatt tvångsförvaltning av två fastigheter i Eslöv. Idag var det förhandling i hyresnämnden men värden kom inte den här gången heller.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om de två fastigheterna på Fågelsångsvägen 6 samt på Norregatan 16 som varit under tvångsförvaltning sedan den 22 maj 2008. Hyresvärden Lars-Åke Håkansson är delgiven men har inte kommit in med yttrande till nämnden. Han kom inte heller till dagens förhandling.

På de boendes inrådan har Hyresgästföreningen Region norra Skåne ansökt om fortsatt tvångsförvaltning i ytterligare tre år. Huvudproblemen som funnits med från start är att hyresgästerna inte kunnat nå sin värd samt att han inte utfört sina åtgärdsförelägganden.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Under de tre sista åren har Lars-Åke Håkansson inte varit i kontakt vare sig med förvaltaren, Hyresgästföreningen eller hyresnämnden. Hyresgästföreningen tolkar det som ett skäl till att han inte är intresserad av sin fastighet och att en fortsatt tvångsförvaltning är enda lösningen.

Hur länge kan en fastighet stå under tvångsförvaltning?

− Det finns ingen gräns för hur många år en tvångsförvaltning kan pågå, säger Erik Svensson, jurist vid Hyresgästföreningen.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.

Finns det inga andra åtgärder att ta till än tvångsförvaltning?

− Inte vad jag känner till. Äganderätten är väldigt stark. I vissa fall kan staten gå in och tvångsinlösa en fastighet men då handlar det om fall där ett hus står på en mark som behövs för till exempel järnvägsbyggen. Kommunen kan också vidta den typen av åtgärder men jag tror inte att det är ett regelverk som går att använda i det aktuella fallet.

Lars-Åke Håkansson är känd hos hyresnämnden sedan tidigare. Hans fastighet på Pilegatan i Lund tvångsförvaltades 2011. Den fastigheten är numera såld. Hans fastighet på Örnvägen 12 A i Lund är också satt under tvångsförvaltning till oktober 2015.

Läs ocksåAlla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs”Orimlig hyra, Alban Dautaj, Felicia Grönlund

Den 22 maj kommer hyresnämnden att meddela sitt beslut.

Läs även Har tvångsförvaltats i sex år – nu blir det tre år till

Läs också Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.