Annons

Vardagsrummet var växthus för knark

Järfälla Sonen odlade cannabis i hela vardagsrummet – nu riskerar mamman bli av med lägenheten. Järfällahus har sagt upp hyresgästen på grund av skadegörelse och brottslig verksamhet.
Se polisens film från lägenheten som användes till knarkodling.

När polisen gjorde razzia i lägenheten hittade man två stora odlingstält fulla med cannabisplantor i vardagsrummet. Totalt 4,7 kilo cannabis i torkat tillstånd och 93 gram svamp hittades. ”Vardagsrumsgolvet hade totalförstörts av hyresgästen” skriver Järfällahus i sin ansökan till hyresnämnden.

I slutet av förra året dömdes hyresgästerna för narkotikabrott respektive medhjälp till narkotikabrott, sonen till fängelse och mamman till villkorlig dom med samhällstjänst. 

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I domen hävdar mamman att hon inte känt till att det var narkotika som odlades, eftersom dörren till vardagsrummet varit låst. När hon till slut kände en främmande doft förstod hon att det var narkotika, men hann inte polisanmäla innan polisen, som också känt lukten utanför huset, gjorde sitt tillslag. Hon har dessutom känt sig hotad av sonen. 

Järfällahus har sagt upp hyresgästen och i nästa vecka tar hyresnämnden ställning till om hyresgästen måste flytta.

Annons
Läs också Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.