Annons

Värden behåller deposition i skandalhus

Landskrona Huset i Landskrona är i så dåligt skick att ingen får bo där. Mahmoud är en av hyresgästerna som har flyttat. Trots att familjen inte längre bor kvar behåller värden deposition.
Busschaufför Mohammad Abo-Alneag lärde känna Mahmoud Jadan när han klev på hans buss. Han har även stöttat familjen under den tunga tiden i den eftersatta fastigheten.

Som Hem & Hyra tidigare har skrivit hade Mahmoud Jadans hem så stora brister att miljöförvaltningen i Landskrona förbjöd värden att hyra ut lägenheterna. I november fick familjen, genom kommunen, en ny bostad i Landskrona. 

– Vi trivs jättebra i vårt nya hem, säger Mahmoud Jadan. 

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men det finns ett boendeproblem som fortfarande överskuggar familjens vardag. Deras före detta hyresvärd vägrar betala tillbaka de 22 665 kronor som familjen lämnade i deposition när de för två år sedan flyttade in i bostaden. 

Annons

– När jag frågar värden om pengarna säger han att jag inte får tillbaka dem eftersom jag, i samråd med kommunen, har deponerat min senaste hyra hos länsstyrelsen. Dessutom är han arg för att jag har pratat med journalister, säger Mahmoud Jadan via sin tolk och vän Mohammad Abo-Alneag. 

Hyresvärden, Jens Lönberg Rasmussen, säger till Hem & Hyra att kommunens beslut om uthyrningsförbud är felaktigt. Anledningen till att han behåller depositionen är att han anser att hyresgästerna har orsakat skador i lägenheten samt att de inte har betalat hyran direkt till honom. 

Läs ocksåVärden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nyaTre personer framför ett fönster i ett vardagsrum: En medelålders man, en yngre kvinna och en äldre kvinna.

Pengarna, som värden behåller, har Mahmoud Jadan fått låna av en vän. 

Annons

– Vad jag förstår har även den andra familjen som tvingats flytta blivit av med sin deposition, säger Mahmoud Jadan som har vänt sig till Hyresgästföreningen i hopp om att de ska kunna hjälpa honom att få tillbaka pengarna.

Läs också Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Hyresvärden vill behålla pengarna – Martin tvingas gå till domstol efter oljeläckan Tidigare äldrebostäder hyrs ut dyrt till desperata – ”bättre att bo på gatan” Efter Hem & Hyras granskning: ”Oseriösa företag måste stoppas”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.