Annons

Värden måste byta för liten spis

Nyheter ​När den spisen gick sönder satte värden dit en mindre spis med bara tre plattor. Nu får han backning av hovrätten och måste sätta dit en större spis.

​De flesta spisar är 60 centimeter breda och har fyra plattor. En sådan hade en hyresgäst i Trelleborg i sin lägenhet. När den gick sönder satte värden, som är en återkommande besökare figurerar på Hem & Hyras svarta lista, dit en 50 centimeter bred spis med enbart tre plattor. Det medförde ett glapp mellan spisen och de andra köksskåpen. Dessutom gick proppen så fort ugnen användes, eller när alla tre plattor användes.

Hyresgästen var missnöjd och vände sig med hjälp av Hyresgästföreningen till hyresnämnden. I slutet av februari beslutade nämnden att värden skulle ersätta den trasiga 60 centimeters spisen med en lika stor senast den sjunde april.
Värden överklagade beslutet till hovrätten. ”Spisen är av samma typ som i många av kommunala MKB i Malmös lägenheter. Det är ingen som använder fyra plattor samtidigt”, argumenterade värden.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hovrätten fastställer hyresnämndens beslut. Bristen i lägenheten ska ha åtgärdats senast den sista juni.

Annons
Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Pojkvännen sålde knark från lägenhet – nu riskerar kvinnan vräkas Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.