HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värden misstänker: bodde aldrig i lägenheten men låter brorsan bo där

Kumla En kvinna i 30-årsåldern riskerar att bli av med sitt hyreskontrakt sedan hyresvärden misstänker att hon aldrig bott i lägenheten utan låter sin bror bo där. Själv hävdar hon att hon "provbor" med sin pojkvän och har brorsan som inneboende.
Foto: Gry Ellebjerg
Kumla bostäder vill säga upp en kvinna som de menar aldrig bott i lägenheten som hon hyr.

Det är tre år sedan kvinnan fick nycklarna till lägenheten i Kumla, en etta på 42 kvadrat.

Nu har den kommunala hyresvärden Kumla Bostäder sagt upp henne. De menar att kvinnan inte har – och aldrig har haft – behov av lägenheten då hon hela tiden varit skriven på olika adresser i Örebro.

Läs ocksåDe tvingades skriva sig på fel adress - Skatteverket går emot sina egna reglerEn man i lila tröja utanför ett vitt hus. På trappan en bit bort står en kvinna och ser ut över trädgården.

I lägenheten är i stället kvinnans äldre bror skriven sedan slutet på oktober 2017, men utan giltigt andrahandsavtal. Därför är kvinnan dessutom misstänkt för otillåten andrahandsuthyrning.

Kvinnan skriver i ett mejl att hon inte vill mista kontraktet eftersom hon visst har behov av lägenheten. Hon skriver att hon precis flyttat samman med sin nya pojkvän och ska ”provbo” med honom och att hon har hela sin familj i Kumla och därför besöker Kumla ofta, samt att hon trivs i lägenheten.

Hon menar dessutom att hon inte hyr ut i andra hand, utan att hennes storebror är inneboende hos henne i ettan sedan tre år.

Läs ocksåKastar ut möbler från höghus på gångbana – orsakar livsfara för grannarna: ”Ren tur”Ett tak på fasaden har i vissa fall haft en dämpande effekt, men flertalet föremål har ändå landat på gångbanan nedanför där människor dagligen rör sig.

Kumla Bostäder skriver att det inte kan anses att hon provbor med någon när hon själv aldrig bott i hyreslägenheten innan. Dessutom skriver Kumla Bostäder att för att få ha rätt att ha hyreslägenheter på två orter krävs mycket särskilda skäl och att Kumla och Örebro alldeles för nära varandra för det.

Nu ska hyresnämnden ta beslut om kvinnan ska sägas upp eller inte.

Läs också "Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning Datanörd vräktes efter skyhög elförbrukning - får bo kvar i brist på bevis Föräldrar hotas av vräkning efter sonens blåljussabotage

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.