HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värden misstänker: bodde aldrig i lägenheten men låter brorsan bo där

Kumla En kvinna i 30-årsåldern riskerar att bli av med sitt hyreskontrakt sedan hyresvärden misstänker att hon aldrig bott i lägenheten utan låter sin bror bo där. Själv hävdar hon att hon "provbor" med sin pojkvän och har brorsan som inneboende.
Foto: Gry Ellebjerg
Kumla bostäder vill säga upp en kvinna som de menar aldrig bott i lägenheten som hon hyr.

Det är tre år sedan kvinnan fick nycklarna till lägenheten i Kumla, en etta på 42 kvadrat.

Nu har den kommunala hyresvärden Kumla Bostäder sagt upp henne. De menar att kvinnan inte har – och aldrig har haft – behov av lägenheten då hon hela tiden varit skriven på olika adresser i Örebro.

Läs ocksåRen misär kostade göteborgaren kontraktet

I lägenheten är i stället kvinnans äldre bror skriven sedan slutet på oktober 2017, men utan giltigt andrahandsavtal. Därför är kvinnan dessutom misstänkt för otillåten andrahandsuthyrning.

Kvinnan skriver i ett mejl att hon inte vill mista kontraktet eftersom hon visst har behov av lägenheten. Hon skriver att hon precis flyttat samman med sin nya pojkvän och ska ”provbo” med honom och att hon har hela sin familj i Kumla och därför besöker Kumla ofta, samt att hon trivs i lägenheten.

Hon menar dessutom att hon inte hyr ut i andra hand, utan att hennes storebror är inneboende hos henne i ettan sedan tre år.

Läs ocksåSpottar mot personalen och kallar dem "idioter" - nu tvingas hyresgästen flyttaVätterhems kontor och hyresnämnden i Jönköping

Kumla Bostäder skriver att det inte kan anses att hon provbor med någon när hon själv aldrig bott i hyreslägenheten innan. Dessutom skriver Kumla Bostäder att för att få ha rätt att ha hyreslägenheter på två orter krävs mycket särskilda skäl och att Kumla och Örebro alldeles för nära varandra för det.

Nu ska hyresnämnden ta beslut om kvinnan ska sägas upp eller inte.

Läs också Elräkningar på 7 000 för en etta – nu vill kommunen vräka 53-åringen Störande granne ledde till massflytt - hyresvärden fick benknotor i postfacket Småbarnspappan hade gängkontakter och pistol i garderoben – nu river värden hyreskontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.