Annons

Värdens renovering villkoras av hyresnämnden i Malmö

Osby Hyresnämnden i Malmö ger klartecken åt den kommunala hyresvärden i Osby att renovera ett badrum. Men beslutet är villkorat. Renoveringen får endast ske om hyresgästen får ett annat boende under tiden.
Foto: Gry Ellebjerg
Det kommunala bostadsbolaget måste erbjuda hyresgästen ett annat boende under renoveringstiden.

Enligt hyresgästens gode man är lägenheten gammal och i behov av renovering. Det regnar in från fönsterna. Det har varit översvämning i lägenheten och runnit vatten från rör i köket.

Osbybostäder har ansökt om godkännande av förbättringsarbete hos hyresnämnden. I samband med att stammarna byts vill man passa på att även renovera badrummet. Hyresgästen har godkänt renoveringen under förutsättningen att hon får en annan bostad under renoveringstiden. Orsaken är att hyresgästen är funktionshindrad och rullstolsbunden. Hon behöver tillgång till vatten och toalett i lägenheten eftersom hon inte kan gå ut för att duscha.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden ger klartecken till renoveringen men endast på villkoret att värden kan ordna ett tillfälligt boende åt hyresgästen. Hyresnämnden menar att hyresgästens funktionshinder gör det svårt för henne att bo i lägenheten under renoveringen. Därför måste hyresvärden ordna ett annat boende under tiden renoveringen pågår. Hur det ska lösas i detalj lämnar hyresnämnden åt parterna att lösa. Men om värden inte kan ordna ett annat boende åt hyresgästen får värden inte vidta några åtgärder i hennes lägenhet.

Ärendet har inte överklagats till Svea hovrätt.

Annons
Läs också Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Andrahandsuthyrning med täppt golvbrunn slutade i chockdyr nota på 159 000 kronor Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.