Annons

Vårgårda bostäder vill få mer pengar till underhåll

Vårgårda Ett äldre fastighetsbestånd som kräver underhåll. Det menar Vårgårda bostäders vd ligger bakom bolagets yrkande på höjda hyror med 2,4 procent under nästa år.

Bolagen i BohusÄlvsborg-Skaraborg har varit ovanliga sega med att komma in med sina hyreskrav för nästa år. Hittills har bara Tibrobyggen som hunnit förhandla klart, trots att det bara är några få veckor kvar till det nya året.
Idag kom Vårgårdabostäder med sitt yrkande. Bolaget vill höja hyran med 2,4 procent under 2016. Ett yrkande som ligger bland de högre i regionen. Hyresgästföreningens förhandlare, Carl-Johan Öjeke är förvånad.

– Bolagets krav framstår som otroligt högt givet de gynnsamma förutsättningarna i svensk ekonomi. I det underlag vi fått från bolaget har vi svårt att se att de påstådda kostnadsökningarna motiverar en så pass hög hyreshöjning, säger han.
Men vd på Vårgårda bostäder, Jan Thorsson, menar att det finns betydligt fler parametrar än det ekonomiska läget att ta hänsyn till. Inte minst det ökade behovet av underhåll. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har till största delen äldre fastigheter i vårt bestånd och skulle vilja lägga mer pengar på underhåll. Vi tycker att våra hyresgäster är värda det, säger han. 

Annons

Andra faktorer som ligger bakom kravet är ökade kostader för bland annat fjärrvärme, avfallshantering och försäkringar. Kostnader som bolaget inte kan påverka.

– Vi förhandlar på budget. Det här är vad vi räknar med att vi behöver för att klara det arbete som vi planerar. Om vi ska pruta på 2,4 procent är det underhållet vi får dra ner på. Det är det som skett tidigare år och det vill vi inte göra i år igen.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

LÄS MER:

Annons

Lista över alla yrkanden i Västra Götaland inför 2016.

Läs också Katarina ska få Vårgårda-bostäder på rätt köl igen Förhandlingarna om hyror i Vårgårda och Alingsås har strandat Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.