Annons

Varma grannar ger energisnålt hus

Lindesberg ​Libo har beviljats bidrag på 1,1 miljoner kronor för byggandet av lågenergihus i Frövi. Hyreslägenheterna blir de första i sitt slag i Örebro län.

​Gräs och mossa som tak. Solvärme, grannarna och tv-apparaten ska värma hyresgästerna i det nya lågenergihus som ska byggas av Lindesbergs bostäder, Libo, i Frövi i höst.

Annons
Att ett så litet kommunalt bolag som Libo satsar på lågenergihus är ovanligt enligt Sabo – de allmännyttiga bostadsföretagens organisation.
Flerfamiljshuset med 12 till 16 lägenheter blir det första i sitt slag i Örebro län. Detta sedan Naturvårdsverket i förra veckan beviljade Libo ett bidrag med 1,3 miljoner kronor.
Redan före semestrarna hoppas Libo att man ska ha ett färdigt avtal med en byggare och i höst ska det första spadtaget tas.
– Inflyttning beräknas till nästa sommar, säger Roger Sixtensson som är fastighetschef på Libo.
Vad skulle kunna stoppa projektet?
– Det enda som kan hindra oss nu är att intresset från hyresgästerna skulle vara väldigt lågt eller prisbilden från entreprenörerna väldigt hög. Men jag bedömer inte risken som så särskilt stor. Vi rullar på med projektet, säger han.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" Elpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari" Virginia är expert på att spara el – här är hennes bästa tips

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.