HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Varma grannar ger energisnålt hus

Lindesberg ​Libo har beviljats bidrag på 1,1 miljoner kronor för byggandet av lågenergihus i Frövi. Hyreslägenheterna blir de första i sitt slag i Örebro län.

​Gräs och mossa som tak. Solvärme, grannarna och tv-apparaten ska värma hyresgästerna i det nya lågenergihus som ska byggas av Lindesbergs bostäder, Libo, i Frövi i höst.

Att ett så litet kommunalt bolag som Libo satsar på lågenergihus är ovanligt enligt Sabo – de allmännyttiga bostadsföretagens organisation.
Flerfamiljshuset med 12 till 16 lägenheter blir det första i sitt slag i Örebro län. Detta sedan Naturvårdsverket i förra veckan beviljade Libo ett bidrag med 1,3 miljoner kronor.
Redan före semestrarna hoppas Libo att man ska ha ett färdigt avtal med en byggare och i höst ska det första spadtaget tas.
– Inflyttning beräknas till nästa sommar, säger Roger Sixtensson som är fastighetschef på Libo.
Vad skulle kunna stoppa projektet?
– Det enda som kan hindra oss nu är att intresset från hyresgästerna skulle vara väldigt lågt eller prisbilden från entreprenörerna väldigt hög. Men jag bedömer inte risken som så särskilt stor. Vi rullar på med projektet, säger han.

Läs också Elpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari" Virginia är expert på att spara el – här är hennes bästa tips Värmen redan katastrofdyr för Britta: ”Det kommer bli värre” Dvärgkaninen Lennart var klimatboven hemma hos Virginia Elpriserna: Göran blir utan regeringens stödpengar – får strömmen direkt från greven

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.