Annons

Värsta värden slapp åtgärdsföreläggande

Södermanland Det blev inget åtgärdsföreläggande mot svartlistade värden Dyberg i Sparreholm. Hyresnämnden anser att det inte finns skäl att misstro hyresvärden.

Kent Larsson i Sparreholm har i flera års tid kämpat för att få brister i lägenheten och fastigheten åtgärdade av hyresvärden Dyberg, eller Finansgruppen i Stockholm som bolaget numera heter, och även varit flera vändor i hyresnämnden.

Under våren var det dags igen. Den här gången krävde Kent Larsson och hans sambo att ett åtgärdsföreläggande ska förenas med ett vite på 20 000 kronor om inte bristerna åtgärdas senast den 31 augusti i år.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det som de vill ska fungera är bland annat en glappande tv-antenn som ger dålig bild, en kökskran som man måste spola länge för att få kallvatten, ett läckande fönster i trapphuset, dålig ventilation och städning av trapphus samt fönster i behov av renovering.

Under sammanträdet i hyresnämnden gick hyresvärden, som representerades av Peter Dyberg, med på att se över och åtgärda de flesta av bristerna.
Av den anledningen beslutade hyresnämnden att avslå ansökan om åtgärdsföreläggande. Hyresnämnden gör bedömningen att det inte finns anledning att misstro att hyresvärden ska göra vad han lovat.

Annons

2013 slutade det med förlikning när parterna möttes i hyresnämnden. Men hyresgästerna anser inte att värden har hållit vad han lovade för tre år sedan. Dyberg Fastigheter å sin sida hävdar att man åtgärdat problemen men att hyresgästerna ändå inte är nöjda.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Läs även
Svartlistad hyresvärd dras inför hyresnämnden
Här är Sveriges 26 värsta värdar
Miljökontoret sätter press på värsta värden
Krävs på 25-procentig hyreshöjning
Landets värsta hyresvärdar 2013
Lösa hundar skrämmer hyresgäster
Svartlistad hyresvärd lovar åtgärda problem

 

Annons

 

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"
Fakta: Finansgruppen i Stockholm/Dyberg

Dyberg Fastigheter har hyreslägenheter i Bettna, Köping, Sparreholm, Stockholm och Torshälla. 2013 och 2015 hamnade företaget på Hem & Hyras svarta lista över hyresvärdar som inte skött sina åtaganden gentemot hyresgästerna. De kritiseras för att inte åtgärda problem inom utlovad tid och för att anlita advokat och förhala ärenden i stället för att avhjälpa fel.

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.