Annons

Vatten igen hos barnfamiljer i Huddinge

Huddinge Efter en vecka har vattnet kopplats på igen på Laggkärlsvägen. "Nu ska jag duscha i en vecka" säger hyresgästen Elisabeth Kalonji.
Här kopplas vattnet på igen på Laggkärlsvägen i Huddinge.

– Det är så skönt, jag är jätteglad. Nu har jag vatten, jag ska duscha i en vecka, säger en lättad Elisabeth Kalonji efter att Stockholm vatten i dag klockan 15 kopplade på vattnet igen.

Vattnet stängdes av i förra veckan, eftersom den nytillträdde hyresvärden konstaterat en vattenskada som han befarade kunde skada byggnaden.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Först i dag, för några timmar sedan, fick jag ett dokument från Hyresgästföreningen som visar att en behörig rörmokarfirma har reparerat vattenläckaget. Dessutom visade det sig att vi har samma försäkringsbolag. Då blev jag trygg och ringde direkt till Stockholm vatten. Min avsikt har aldrig varit att någon ska drabbas i onödan, säger fastighetsägaren Karim Haqanyar.

Annons

Och tidigare i dag var två av Hyresgästföreningens jurister på plats med fuktmätare och konstaterade att det var kruttorrt på den plats där det tidigare varit en läcka.

– Vi har sagt till hyresvärden att han bör skaffa sig ett ombud som kan hyresjuridik, säger Bengt Öhman, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåOklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kranKvinna vid ett handfatet. Hon har ena handen på vredet, den andra under kranen för att känna på vattnet.
Läs också Försvunnen värd riskerar höga viten: "Tämligen akut ärende" Hyresvärden försvann – hyresgäster lämnas utan värme och varmvatten Felaktiga rör orsakade stor vattenskada – kan hända i andra hus i Sverige Utan varmvatten i sju veckor – så har Roger och sambon klarat sig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.