Annons

Vätterhem värvar vd från Eksjöbostäder – och landstinget

Eksjö Det är turbulent på vd-fronten i Jönköpings län. Det beror på att Thorbjörn Hammerth, vd för Eksjöbostäder, fått två vd-jobb – samtidigt.

I slutet av januari stod det klart att Eksjöbostäder och Eksjö kommunfastigheter måste leta efter en ny vd. Då meddelade nämligen Thorbjörn Hammerth, som varit vd i Eksjö de senaste sju åren, att han fått jobb som direktör i landstinget med ansvar för Region Jönköpings fastigheter.

Det jobbet skulle han börja på 1 juni.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men så blir det alltså inte. Han hoppar av från tjänsten redan innan han börjat för att i stället efterträda Kent Sandén som vd för Vätterhem. Och där ska han börja 1 juni.

– Det är så sällsynt att sådana här jobb kommer ut och nu kom de samtidigt. Jag blev chockad när jag fick båda, säger Thorbjörn Hammerth till Vimmerby tidning.

Annons

Att valet föll på Vätterhem i stället för landstinget beror på att han tycker att fastighetsbolaget och kommunutveckling passar honom bäst.

Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

Eksjöbostäder väntas få ny vd i september, uppger Jönköpingsposten, i väntan på det kommer vice vd Margareta Hedman leda företaget.

Läs mer:

Annons

Vätterhem söker ny vd

Läs ocksåHögsta höjningen på decennier - hyresgästen Mia: "Jag blir chockad"Mia Rosell, hyresgäst hos Vätterhem, konstaterar att många av hennes grannar redan kämpar med att få ekonomin att gå ihop.

Eksjöbostäder letar ny vd

Läs också Fängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.