Annons

Växjöhems hyror klara

Växjö Växjöhems hyror har avgjorts av Hyresmarknadskommittén. Höjningen blir i genomsnitt 1,9 procent från 1 februari.

Växjöhem gick in i hyresförhandlingarna med ett bud på 3,6 procent i hyreshöjning, något som Hyresgästföreningen långt ifrån kunde acceptera. Parterna lyckades inte enas om en nivå och förhandlingarna strandade.

Nu har hyresmarknadskommittén beslutat att hyran ska höjas i genomsnitt 1,9 procent från 1 februari. För en lägenhet på 70 kvadratmeter innebär höjningen att månadshyran ökar med 96 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Växjöhems 5 556 lägenheter berörs av höjningen och i morgon, torsdag, träffas Hyresgästföreningen och Växjöhem för att förhandla hur fördelningen av den generella höjningen ska se ut.

Annons

Slås höjningen ut på ett helår handlar det om en hyreshöjning på i genomsnitt 1,74 procent. Det ligger i linje med vad kommunens övriga två bostadsbolag förhandlade fram med Hyresgästföreningen, höjningen blev 1,6 procent för Hyresbostäder och 1,86 procent för Vidingehem.

Strandat i Växjö

Annons
Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Kronoberg 2020
Fakta: Hyresmarknadskommittén

Hyresmarknadskommittén består av representanter från Sabo, Sveriges allmännyttiga bostadsföretags bransch- och intresseorganisation, samt Hyresgästföreningen.
Kommitténs uppgift är att fatta beslut när parterna inte själva kan komma överens i en hyresförhandling lokalt.
Parterna får lägga fram sina argument och presentera det ekonomiska underlag som man grundar sitt yrkande på. Därefter beslutar kommittén om en eventuell hyreshöjning.
Parterna måste acceptera kommitténs beslut.

Läs också Historiskt resultat för Vätterhem Växjöbostäder vill höja hyran med sju procent Förlustaffär bygga på landsbygden i Falkenberg Flera privata förhandlingar klara i Kronoberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.