HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Victoria Park köper lägenheter i Linköping och Markaryd

Linköping Drygt 1 400 hyresgäster i Linköping och drygt 700 i Markaryd ser ut att få en ny hyresvärd. Bolaget Victoria Park är på väg att köpa fastigheterna.

Victoria Park AB köpte i slutet av förra året skandalomsusade Herrgården i Rosengård, Malmö. Nu är bolaget på väg att etablera sig i Östergötland och Småland.

Enligt ett pressmeddelande från Victoria Park finns ett avtal om att bolaget köper sammanlagt 2 178 lägenheter, med övertagande 15 juli. Säljare är Hyresbostäder i Sverige II AB och Markarydbostäder Holding AB. Affären genomförs under förutsättning att Victoria Park lyckas lösa finansieringen, genom bland annat en nyemission av aktier.

Annons
Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

”Affären är av strategisk betydelse för Victoria Park då vi genom förvärvet tar ett stort steg i vår ambition att etablera oss som en betydande aktör på svenska bostadsmarknaden”, skriver Victoria Parks vd Greg Dingizian i pressmeddelandet.

1 428 lägenheter i stadsdelarna Ryd och Skäggetorp i Linköping samt 750 i Markaryd berörs.

Annons
Läs också Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Elaine drabbades av nyckelkaos - soporna samlades på hög Bytte sambo för att få behålla lägenhet - nu vräks boråsaren Så blir din hyra 2021 i Östergötland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.