Annons

Vidingehem höjer hyran

Växjö Vidingehems hyresgäster får en hyreshöjning med i genomsnitt 1,9 procent från första januari.

Förhandlingarna mellan Vidingehem och Hyresgästföreningen om nästa års hyra är klara.

Från årsskiftet höjs hyran med i genomsnitt 1,9 procent, vilket motsvarar en höjning med 102 kronor i månaden för en lägenhet på 70 kvadratmeter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Höjningen motiveras med ökade kostnader för skötsel, vatten, administration och underhåll.

– Det här är en ansvarsfull uppgörelse som gör att vi får en jämn hyresutveckling samtidigt som Vidingehem kan möta ökade kostnader och även fortsättningsvis upprätthålla en hög standard på underhåll och service, till gagn för hyresgästerna, säger Vidingehems vd Stefan Blomkvist på bolagets hemsida.

Annons

Även från Hyresgästföreningen kommer optimism.

Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

– Jag tycker faktiskt att vi lyckades ganska så bra, självklart önskar man ingen höjning över huvudtaget men när det gäller kostnader för underhåll och personal måste man vara realistisk. Vidingehem är ett välskött företag och har satsat mycket på miljö och tillgänglighet, säger Eva-Britt Svensson från Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation i Växjö.

Hyrorna för garage, carportar och p-platser höjs i genomsnitt med elva kronor i månaden.

Annons

Vidingehem äger och förvaltar drygt 2 000 lägenheter, majoriteten av dem på Växjö kommuns landsbygd.

Läs ocksåHon tvingades skilja sig för att få lägenheten
Läs också Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Så mycket höjs hyran i Kronoberg 2020 Historiskt resultat för Vätterhem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.