Annons

Vidingehem vill ha 166 kronor mer i månaden för en trea

Växjö Vidingehem vill höja hyran med nästan tre procent nästa år. I början på december möts parterna.

Yrkandet från Vidingehem ligger på 2,93 procent. För en trea på 75 kvadratmeter skulle det innebära en ökad månadskostnad på 166 kronor.

Förutom allmänna taxehöjningar för fjärrvärme, sopavgifter, vatten och avlopp så motiverar Vidingehem sitt krav så här:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Framför allt så har vi ett behov av att lägga en del pengar på underhåll framöver, och vissa bitar handlar om energisatsningar. Vi vill även förstärka personalbiten för att öka servicen mot våra hyresgäster och vi har även avkastningskrav från kommunen, säger Stefan Blomkvist, Vidingehems vd.

Annons

Hyresgästföreningens förhandlare Inge Karlsson oroas över hyreskravet som han anser ligga för högt.

– Jag är orolig för vad som kommer att hända. Hyran måste man ju betala, det man kan dra in på som hyresgäst är i så fall sin handel. Vi går mot sämre tider med ökad arbetslöshet och flera varsel i området. Jag hoppas på en låg hyresjustering annars riskerar vi att oroa hyresgästerna och det finns inget skäl att göra det. Det viktiga här är att vi får till ett resultat som hyresgästerna kan anses vara skäligt, säger Inge Karlsson.

Annons
Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Kronoberg 2020

Vidingehem har 1 770 lägenheter, majoriteten i Växjö kommuns landsbygd.

Läs också Växjöbostäder vill höja hyran med sju procent Flera privata förhandlingar klara i Kronoberg Nästa års hyra klar för de flesta i Kronoberg Strandningen snart över i Kronoberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.